Fransa’da devlete ait “Radio France” grubunda çalışan gazeteci Clementine Vergnaud 31 yaşında hayatını kaybetti. 1,5 yıldır safra kesesi kanalı kanserinden tedavi gören Vergnaud, hastalıkla mücadelesini bir “Podcast”ta uzun uzun anlatmıştı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

“Podcast”taki öyküsünde tedavilerinden, umutlarından, yakınlarının desteğinden ve ölüm korkusundan söz etmişti. Genellikle 70 yaşın üstündekilerde ortaya çıkan ve yılda ortalama 3 bin kişiyi etkileyen bu kanser türünün tedavisi yok.

 

Genç gazeteci geçen Haziran’da “France-Inter” mikrofonuna şöyle konuşmuştu: “30 yaşındasınız, çocuğunuz yok, meslek hayatınız yeni başlamış… Ve birden kanser. Kendi kendime 3 aya kadar ölürsem benden geriye ne kalacak? Benden söz edilirken ne denecek? Mücadeleci biri değilim. Zaten bir tercihte bulunma imkanım da yok.”

 

“Radio-France”taki ve diğer medya organlarındaki meslektaşları Clementine Vergnaud için saygı ve başsağlığı mesajları yayınladılar. Örneğin, “France-İnfo” müdürü Jean-Phillippe Baille, “Clementine son ana kadar kadere boyun eğmek istemedi. Gösterdiği direnç ve tebessümü hiç aklımızdan silinmeyecek” dedi.

 

“Radio-France” yönetimi ise internet sitesinden şu duyuruyu yaptı: “Değerli bir elemanımızı, harika bir kadını, çok yetenekli bir gazeteciyi ve iyi bir dostumuzu yitirdik."