Katar 2022 Dünya Kupası'nda İran ile Amerika karşı karşıya gelirken, İran'ı 1-0 mağlup eden Amerika adını son 16 turuna yazdırırken, İran ise beraberlik alması durumunda bile ilk kez gruplardan çıkacakken tarihi bir fırsatı kaçırdı. 

 

Katar 2022 Dünya Kupası'nda İran ile Amerika karşı karşıya gelirken, İran'ı 1-0 mağlup eden Amerika adını son 16 turuna yazdırırken, İran ise beraberlik alması durumunda bile ilk kez gruplardan çıkacakken tarihi bir fırsatı kaçırdı. Katar 2022 Dünya Kupası'nda İran ile Amerika karşı karşıya gelirken, İran'ı 1-0 mağlup eden Amerika adını son 16 turuna yazdırırken, İran ise beraberlik alması durumunda bile ilk kez gruplardan çıkacakken tarihi bir fırsatı kaçırdı. 

 

Sözcü'de yer alan habere göre; Dünya Kupası B Grubu'nda oynanan son maçta ABD rakibi İran'ı 1-0 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı. Beraberlik halinde bile tarihinde ilk kez gruptan çıkacak İran bu tarihi fırsatı kaçırdı. Grubu ikinci sırada tamamlayan ABD'nin rakibi Hollanda oldu. 2022 Dünya Kupası’nda İran ile ABD, B Grubu’ndaki üçüncü ve son maçlarında karşı karşıya geldi. Al Thumama Stadı’nda oynanan heyecan dolu mücadelede ABD 1-0 kazanarak adını son 16’ya yazdırdı. 38. dakikada Pulusic’in attığı golle öne geçen Amerika Birleşik Devletleri 1 puanı almak için çabalayan İran’a bu fırsatı vermedi. Puan alması halinde tarihinde ilk kez gruptan çıkacak olan İran arzusunu gerçekleştiremedi ve turnuvaya veda etti. B Grubu’nda İngiltere’nin ardından ikinci sırada son 16’ya kalan ABD, bir üst turda A Grubu lideri Hollanda’nın rakibi oldu. B Grubu’nu İran 3. sırada, İngiltere’ye 3-0 kaybeden Galler ise son sırada tamamladı. Turnuvaya 6-2’lik İngiltere yenilgisiyle başlayan Carlos Queiroz yönetimindeki İran, ikinci maçında tamamen farklı bir görüntü ortaya koyarak Galler’i 2-0’lık skorla geçmişti.