Esra Erol'da Mustafa Çabuk olayı nedir? ATV'de yayınlanan Esra Erol'da programında Sahte Mehdi olayı Türkiye'yi ayağa kaldırırken konuya Prof. Nihat Hatipoğlu da dahil oldu. İşte detaylar..

 

Esra Erol’un programına katılan Fatma Olgun isimli anne, kızı Zeynep’in kayıp olduğunu söyledi. Anne, kızının Mustafa Çabuk isimli bir adam tarafından kaçırıldığını iddia etti. Bu adamın, kendisini ‘mehdi’ olarak tanıttığını ve Çanakkale Bayramiç’te bir termal otelde 300 kişiyi zorla tuttuğunu öne sürdü. Anne, kızının hayatından korktuğunu ve yetkililerden yardım istediğini belirtti.

 

Bu iddia, Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. Konu ile alakalı son açıklama ise Nihat Hatipoğlu’ndan geldi.

 

NİHAT HATİPOĞLU: “MEHDİ ŞU ANDA YOK”

 

Bu olayın ardından ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, mehdi hakkında bilgi verdi. Hatipoğlu, Mehdi’nin bulunacağı dönemde deccal’in de çıkacağını, ancak şu anda deccal’in ortada olmadığını söyledi. Hatipoğlu, kendilerini mehdi olarak tanıtan veya tanıtan kişilerin sahtekar veya hasta olduğunu ifade etti. Hatipoğlu, “Şu anda mehdi söz konusu değildir” dedi.

 

Hatipoğlu, Mehdi’nin nasıl tanınacağına dair hadislerden bahsetti. Hatipoğlu, Mehdi’nin Hz. Muhammed’in adını ve künyesini taşıyacağını belirtti ve yüzünde nurun olacağını, omzunda ise peygamber mührü bulunacağını, Hz. Ali’ye benzeyeceğini, insanlara Kur’an ve sünnete göre hükmedeceğini, Hz. İsa ile birlikte deccal ile mücadele edeceğini, dünyaya adalet ve barış getireceğini anlattı. Hatipoğlu’nun açıklamaları, Esra Erol’da yaşanan şok iddiaya yeni bir bakış kazandırdı. İlahiyatçının net ifadeleri, mehdi olduğunu iddia eden kişilere karşı halkı uyardı.