Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de makyajdır. Güzelliğe önem veren kadınlar göz farı sürüyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği göz farı sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl sürülür? İşte cevabı haberimizde...

 

 

Far, göz kapağına renk vermesi için kullanılan çeşitli renklerde, ışıltılı ya da simli olabilen makyaj ürünü. Toz, bilyalı, likit, krem çeşitleri bulunmaktadır. Göze dumanlı veya aydınlık bir görüntü verir. Tekli veya pek çok renk bir arada bulunabilir. 

 

Günlük far nasıl sürülür?

 

Makyajına cilt tonundan bir ton açık bir far ile başlayabilirsin. Bu tonla göz kapaklarının iç kısmını ve kaş kemerini aydınlatabilirsin. Sonrasında ten renginle uyumlu orta ton bir farı gözünün dış köşesinden başlayarak uygulamalısın. Bu aşamada karıştırma fırçası kullanırsan rahat edersin. Son aşamada o gün kullanacağın en koyu renkteki ürünü gözün dış köşesinden içe doğru kontür çizgisi boyunca uygulayabilirsin. Bu farı gözün en iç bölgesine kadar götürmene gerek yok. Göz kapağının ortalarında bırakabilirsin.

 

Tek renk far nasıl sürülür?

 

Orta veya sütlü kahve tonlarındaki farını göz kapağının tamamına sürüp güzelce dağıtmak. Eğer açık bir ton kullandıysan farını ince bir çizgi halinde alt kirpik diplerine de uygulayabilirsin. Kaş altlarına ışıltılı bir highlighter sürerek göz makyajını tamamlayabilirsin. Tüm bu adımları pastel tonlar için de uygulayabilirsin. Fakat çok koyu renkler kullanacaksan, yoğunluğu azaltmalısın. 

 

Gölgeli far nasıl sürülür?

 

Gölgeli göz makyajı için 3 farklı tonda far seçmelisin. Biri açık, biri orta diğer koyu. Açık rengi tüm göz kapağına uygulayıp bir baz hazırlamalısın. Gölge işlemini yapmak için, göz kapağının katlanma çizgisi boyunca orta tonlu ürünü uygulamalısın. Bu aşamada göz kapağının doğal kontürünü takip etmen yeterli olur. Son olarak göz kapağının dışından içeriye doğru hafif bir yoğunluk katmak için seçtiğin en koyu rengi kullanabilirsin.