El bebek, gül bebek olarak dünyaya gelmediyseniz, hayata bir yerlerden başlamak zorundasınız.Hele hayata 16 yaş gibi çocukluk ile gençlik arasında bir yaşta atılak zorunda kalırsanız,önünüze çıkacak seçenekler pek fazla olmuyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

McDonald’s dışındaki büyük işletmeler çocuk sayılabilecek yaştakileri işe almakta çok ama çok çekingen davranıyorlar. O nedenle günümüzün bir çok ünlüsü iş hayatına McDonald’s şubelerinden birinde adım attılar.

 

Birkaçını sayalım mı?

 

1-Jeff Bezos: Amazon’un kurucusu yolu McDonald’s’tan geçenlerin belki de en ünlüsü. Şu anda 167 milyar dolarlık bir servetin sahibi. Ve bu servet onu dünyanın en zengin üçüncü kişisi yapıyor.

 

Jeff Bezos, verdiği röportajlarda 16 yaşına McDonald’s’ta çalışmaya başlamasını uzun uzadıya anlattı: “Nerede, hangi işte çalışırsanız çalışın, işinizi ciddiye alırsanız, size sorumluluk yüklenmye başlandığını görebilirsiniz. Küçük yaşta McDonald’s’ta çalışmak insana sorumluluğun ne olduğunu öğretiyor. Okulda öğrendiklerinizden çok farklı ve çok daha ciddi bir duygu bu.”

 

2-Jay Leno: Amerikalı bu mizahçı 1990’larda NBC’de yayınlanan “The Tonight Show” (Bu gecenin şovu)) programıyla şöhret basamaklarını tırmandı. 1994-2014 yılları arasında, 20 yıl boyunca programın başında kaldı, sonra Jimmy Fallon’a devretti.

 

Jay Leno, 1960’larda Massachuetts eyaletindeki Andover kentinde yaşarken McDonald’s’ta çalışmıştı.

 

3-Pano Christou: 2019’da “Pret a Manger” ayak üstü yiyecek zincirinin başına gelen Pano Christou, iş hayatına McDonald’sta başladığını, saat ücretinin 3 dolar olduğunu anlattı. Bu düşük ücret onun heyecanını söndüremedi. “Bu iş sayesinde yeme-içme sektörüne aşık oldum” diyor.

 

4-Sheryl Palmer: ABD’nin en büyük inşaat gruplarından biri olan “Taylor Morrison”un CEO’su olan Sheryl Palmer, çalışmaya 15 yaşında McDonald’s’ta başladı. Basamakları hızla çıktı, 5 yıl sonra McDonald’s’ın pazarlama müdürlüğüne yükseldi.

 

“16 yaşındaki tüm gençler McDonald’s’ta çalışmalı. Çünkü işin ve çalışmanın ne olduğunu orada öğreniyorlar. Orada kirli tabakları sıralamak ve titizlikle temizlemek gerekiyor. Hiç baştan savma yapma imkanınız yok. İşinizi en iyi şekilde yapmak zorundasınız, çünkü markayı temsil ediyorsunuz. Bu gençlik deneyimimden hayatla ilgili bir çok ders çıkardım” diyor,

 

5- Paul Ryan: ABD Temsilciler Meclisi’nin eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’li siyasetçi gençliğinde McDonald’s’ta çalışmış olmaktan gurur duyduğunu söylüyor. “Mc

 

6. Carl Lewis: Olimpiyat Oyunları’nda 9 altıncmadalya kazanan muhteşem atlet Carl Lewis de gençliğinde McDonald’s’ta çalıştı. Sonra kuruma borcunu da ödedi: Yolu Mc’Donald’stan geçen ünlüleri konu alan bir reklamda oynadı.

 

7. Lin-Manuel Miranda: Amerikalı besteci, güfte yazarı, sinema yıldızı, tiyatrocu Lin/Manuel Miranda’nın 10 parmağında 10 marifet var. Broadway’de sahnelenen komedi müzikalleri sıra dışı bir başarı kazandı. 14 yaşında McDonald’s’ta kurye ve kasa görevlisi olarak yaşadığı deneyim “Delivery” adlı şarkısına esin kaynağı oldu.