Havaalanları epeyce bol türde yiyecek imkanı sunuyor. Ancak uçuş sırasında sağlığınız için bunların bazılarından uzak durmalısınız. Hangileri? İşte liste:

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

1-Salata büfesi: Çiğ yeşil sebzelerden oluşan bir salata tabağı, başta sağlıklı görünebilir. Ancak dikkat; bu salata büfelerinin bazıları filizlenmiş, dolayısıyla sağlığa zararlı olabilir. Çözüm: Pişmiş veya haşlanmış sebzelerden oluşan salata tabağını tercih edin.

 

2-Kahve: Sabahın erken saatlerinde uçmak istiyorsunuz, dolayısıyla evde hiçbir şey atıştırmadan havaalanına gidiyorsunuz. Sonra uyku sersemliğini atlatmak için kahveye sarılıyorsunuz. İyi bir fikir değil. Bir taraftan kavhe sinirliliğinizi artırabilir. Özellikle uçak yolculuğu size sıkıntı veriyorsa. Diğer taraftan ise kahve idrar sökücü olduğu için su kaybını dengelemek için yol boyunca bol bol su içmeniz gerekebilir.

 

3-Patates ve çubuk kraker: Patates ve çubuk kraker gibi tuzlu yiyecekler, genellikle mide şişkinliğine yol açar. O nedenle yolculuk öncesi bu besinlerden uzak durmalısınız. Çünkü yüksek irtifada midedeki gazlar daha çabuk çözülüyor, bu da hem ağrıya, hem de başka şişkinliklere yol açıyor. Uçakta hiç yaşanmaması gereken bir sıkıntı.

 

4-Meyveli yoğurtlar: Meyveli yoğurtlar şeker ve gizli katkı maddeleri içeriyor. Bu da bağırsakları tahriş ediyor. Her şeye rağmen uçağa binmeden önce bir yoğurt yemek isterseniz, protein, elyaf ve sağlıklı yağlar içeren türünü tercih edin. Yani, sade yoğurt seçin.

 

5-Alkol: Havaalanlarında beklerken bir bira, bir kadeh şarap veya bir kokteyl içmek, insanları tatil ortamına götürüyor. Ancak yükseklerde atmosfer basıncının daha düşük olduğunu, dolayısıyla bünyenin oksijen ihtiyacını karşılamasının güçleştiğini unutmayın. Alkol alırsanız, havada etkilerini yere göre çok daha kısa sürede hissedebilirsiniz. Tüm bunlara rağmen alkolden vazgeçmezseniz, yanında bol su içmeyi ihmal etmeyin.

 

6-Şarküteri ürünleri: Sosisli veya sucuklu bir sandviç size göz mü kırpıyor. Tavsiyemiz: İştahınızın tahriklerine kapılmayın, başka yiyecekler arayın. Çünkü önceden ambalajlanmış şarküteri ürünleri, özellikle bir süredir tezgahta duruyorsa, “Listeria” bakterisi içerebilir. Çözüm, servis edilmeden önce şarküteri ürününü yüksek ateşte ısıtmak çözüm olabilir ama öyle yapılıp yapılmadığını bilemezsiniz.

 

7-Suşi: Çiğ balık veya deniz ürünleri yiyecekseniz, tazeliğinden ve en sıkı sağlık koşullarına uygun olarak hazırlandığından emin olmalısınız. Çünkü hiç kimse mide ağrılarıyla kıvranmak istemez, özellikle de uçağa binerken.