Amerika Başkanı Joe Biden 7 Ekim saldırılarında ailesi öldürülen ve Hamas tarafından esir alınan 4 yaşındaki Abigail Mor Edan ile buluştu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Başkan Biden Beyaz Saray’da 4 yaşındaki esir Abigail Mor Edan ile buluştu. Ulusal Güvenlik danışmanı Jake Sullivan’ın aktardığına göre Beyaz Saray’da Joe Biden’ın misafiri olan 4 yaşındaki Abigail Mor Edan’ın ailesi Hamas militanları tarafından katledilirken, kendisi kaçırılmıştı. Annesi 4 yaşındaki kızının gözü önünde öldürülürken, babası ise kızına siper olmaya çalışırken öldürülmüştü. Amerika ve İsrail vatandaşlığı bulunan Abigail Mor Edan Gazze tabanlı militanlar tarafından esir alınan ve sonrasında serbest bırakılan en genç Amerikalı oldu.

 

Sullivan düzenlediği basın toplantısında Mor Edan’ın bir hatırlatıcı olduğunu söylerken, halen Hamas tarafından esir tutulan Amerikalılar olduğunu söyledi. 4 yaşındaki en genç Amerikalı esirin Kasım ayında serbest bırakılmasının ardından aile CBS News’e yaptığı açıklamada küçük kızlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylerlerken, onu sevgiyle kucakladıklarını dile getirmişlerdi.