Ses sanatçısı ve magazin yazarı Onur Akay, ‘Kahtalı Mıçe’ lakabıyla tanınan Türk halk müziği sanatçısı Mustafa Aslan’ın gırtlak kanserine yakalandığını duyurarak sevenlerinden dua istedi. Mustafa Aslan’ın Antalya’da kemoterapi tedavisi gördüğü öğrenildi.

 

Kahtalı Mıçe lakaplı Türk Halk Müziği sanatçısı Mustafa Aslan, geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilimizde ağır yıkımlara neden olan 6 Şubat depremlerinde ailesinden 25 kişiyi kaybetmenin acısını yaşamıştı.

 

‘ÇOK ZORMUŞ GERÇEKTEN’

 

Depreme Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki iki katlı evinde yakalanan Aslan verdiği röportajda "Benim yakın akrabalarım, halamın çocukları, torunları, annemin teyze çocukları, amcamın kayınlarından, çocuklarından kayıplar verdik. Bizde de çok kayıp var. Çok üzülüyoruz. Bu ölen insanların hepsi bizim insanlarımız. Allah ölenlerin hepsine rahmet versin, sahiplerine sabır versin. Allah bir daha böyle bir acıyı yaşatmasın. Çok zormuş gerçekten" demişti. Ailesinden çok sayıda kişiyi depremde kaybeden ünlü türkücü Kahtalı Mıçe’nin gırtlak kanseriyle mücadele ettiği ortaya çıktı. Kötü haberi köşesinde kaleme aldığı yazısında duyuran Onur Akay, usta sanatçı için dua istedi.

 

MUSTAFA ASLAN’IN SAĞLIK DURUMU NASIL?

 

Mustafa Aslan’ın hastalığı nedeniyle zor günler geçirdiğini belirten Onur Akay, “Türk halk müziği sanatçısı Mustafa Aslan nam-ı diğer Kahtalı Mıçe zor günler geçiriyor. Gırtlak kanseri teşhisi konulan sanatçımız Antalya’da tedavi görüyor. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yatan sanatçımızın kemoterapi tedavisi de devam ediyor. Ayrıca sanatçımızın ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadığını da öğrendim. Lütfen dualarınızı esirgemeyin.” ifadelerini kullandı.