Kylian Mbappe’nin annesi Fayzal Lamari, oğlunun para şlerini nasıl yönettiğini Fransız basınına verdiği bir röportajda açıkladı. Anne, bu amaçla “Inspired by Kylian Mbappe” adlı bir dernek kurduklarını, oğlunun transfer gelirlerinin ve ücretlerinin işletilmesinden sağlanan kazancın yüzde 30’unun bu kuruluşa aktarıldığı anlattı. Derneğin amacı: “Gençlerin öğrenmesini, anlamasını, öğrendiklerini aktarmasını ve paylaşmasını sağlayacak eğitim vermek.”

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Anne Fayzal Lamari oğluyla çok sıkı bir pazarlık yaptıklarını da söyledi: “Ona paranın değerlendirilmesinden sağlanan kazancın yüzde 50’sinin onun hesabına, yüzde 50’sinin de derneğin hesabına aktarılacağını anlattım. Kabul etmedi. Sonunda derneğe kazancın yüzde 30’unun aktarılmasında anlaştık. ‘Derneğin payı yüzde 30’un altına inerse, ben bu işte yokum. Maldivler’e tatile giderim, sen de başının çaresine bakarsın’ dedim. .Yüzde 30’u kabul etti. “

 

Hepsi bu değil; Kylian Mbappe’nin sözleşme görüşmelerini de annesi yürütüyor. Bakalım, PSG ile sözleşmenin uzatılmasında mı anlaşılacak, yoksa başta Real Madrid olmak üzere genç yıldızı transfer etmek isteyen kulüplerden biriyle mi?