Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de vücutlarıdır. Güzelliğe önem veren kadınlar lenf drenaj yaptırıyorlar. Çoğu kadının ilgilendiği lenf drenaj uygulaması sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Lenf drenaj, ödem azaltma, bölgesel incelme, selülit ve vücut sıkılaştırma için uygulanılan bir yöntemdir. Lenf drenaj masajı, lenf drenaj cihazı ile cilt yüzeyine hafif, yavaş ve ritmik olarak uygulanır.

 

Lenf masajı nasıl uygulanır?

 

Vücudun çekirdeğinden en uzak, vücudun etkilenen kısmından başlayın. Örneğin, elinizde, kolunuzda ve omzunuzda lenfödem varsa parmak uçlarından başlayın. Cildin yüzeyini kaydırmak için yeterli basınçla nazik, süpürme hareketi kullanarak parmak ucundan ele, elden dirseğe ve dirsekten omuza masaj yapın.

 

 

 

Lenf masajı zararlı mıdır?

 

Lenfödem tedavisi yapılırken kişide herhangi bir yan etki gözlenmediği için endişe edilecek herhangi bir durum yoktur. Ödem tedavisi, cerrahi müdahale gerektirmeden yapıldığı için kişide komplikasyon oluşturmamaktadır. Bu nedenle lenf drenaj zararları gibi bir durum yoktur.

 

Lenf masajının faydaları nelerdir?

 

Lenf sistemini hızlandırıyor. Manuel yolla kalbin yarattığı etkiyi sağlayan lenf drenaj masajı , sadece kas ve vücut hareketinden destek alan lenf dolaşımının daha etkin bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Kan dolaşımı desteklenen vücutta dokular daha iyi besleniyor ve doku/hücre yenilenme hızı artıyor. Özellikle çevresel etkenler ve beslenme şekliyle vücutta biriken su ve ödem lenf drenaj masajıyla vücuttan atılıyor. Fazla sıvıdan arınan vücut tıpkı yüz masajında olduğu gibi inceliyor ve şekilleniyor. Lenf drenaj masajı toksinlerin vücuttan daha hızlı ve etkin bir şekilde atılmasını sağlıyor. Bu da bağışıklığı güçlendiriyor. Daha basınçlı bir şekilde uygulanan lenf drenaj masajının ardından vücut ve zihin egzersiz yapmışsınız gibi rahatlıyor, fazlalık sıvıdan kurtulan vücut hafifliyor. Kan dolaşımı hızlanan ve vücudu daha aktif bir şekilde arınma sürecine sokan ve hafifleten lenf drenaj masajı sonrası yüksek doz enerji yüklenmeniz mümkündür. Selülite sebep olan yağ dokunun depolandığı bölgeye baskı yapan sıvıyı elimine eden bu masaj, düzenli uygulamayla selülit görünümünü hafifletiyor. Hücre yenilenmesini azaltan sıvıdan kurtulan ve daha iyi beslenen, ayrıca masaj hareketleriyle bir nevi egzersiz yapan cilt bu uygulama sonrasında sıkılaşıyor.