Avrupa'nın önde gelen sağcı hükümetlerinden birini yöneten Macaristan Başbakanı Viktor Orban dün taktığı atkı ile sosyal medyada gündem olurken, yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. 

 

Avrupa'nın önde gelen sağcı hükümetlerinden birini yöneten Macaristan Başbakanı Viktor Orban dün taktığı atkı ile sosyal medyada gündem olurken, yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Avrupa'nın önde gelen sağcı hükümetlerinden birini yöneten Macaristan Başbakanı Viktor Orban dün taktığı atkı ile sosyal medyada gündem olurken, yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. 

 

 

Atkı detayı olay oldu!

 

Sözcü gazetesinin Macaristan basınına dayandırdığı habere göre; Avrupa'nın önde gelen sağcı hükümetlerinden birini yöneten Macaristan Başbakanı Viktor Orban dün taktığı atkı ile yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Macaristan’ın sağcı başbakanı Viktor Orban, dün sosyal medya platformu Instagram’da paylaşılan videoda görülen atkısı ile yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Avrupa’nın baskıcı liderlerinden biri olarak resmedilen Orban, dün üzerinde “Büyük Macaristan” haritası olan bir atkı ile görüntülendi. Instagram’da paylaşılan görüntüleri ise Batı medyası, “Macaristan, Ukrayna’dan toprak mı istiyor” sorusuyla manşetlerine taşıdı. Orban’ın üzerindeki atkıda yer alan “Büyük Macaristan” haritasında Ukrayna’nın yanı sıra Avusturya, Slovakya, Hırvatistan, Sırbistan ve Romanya’dan da bölgeler buluyor. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Ukrayna’dan tepki geldi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, “Macaristan’ın işgalci fikrini ortaya çıkarmak Ukrayna-Macaristan ilişkilerinin gelişmesine hiçbir katkı sağlamaz” dedi. Nikolenko ayrıca Macaristan’ın Ukrayna Büyükelçisi’ne de nota verileceğini aktardı. Konuyla ilgili Facebook hesabı üzerinden açıklama yapan Orban, “Futbol siyaset demek değildir. Gerçekte olmayan şeylere itibar etmeyin. Macaristan milli takımı nerede yaşarlarsa yaşasınlar bütün Macar halkına aittir” ifadesini kullandı. 2020 yılında Orban, “Büyük Macaristan” yazılı bir harita paylaşmıştı. Bu haritada Macaristan’ın Birinci Dünya Savaşı bitmeden önceki sınırları yer alıyordu. O dönemde yapılan bu paylaşım Hırvatistan’dan büyük tepki çekmişti.