Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de makyajdır. Güzelliğe önem veren kadınlar makyaj fırçası kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği makyaj fırçası sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yöntemin çeşitleri nelerdir? Nasıl temizlenir? İşte cevabı haberimizde...

 

Bir makyaj fırçası, makyaj veya yüz boyama uygulaması için kullanılan kıllara sahip bir araçtır. Kıllar doğal veya sentetik malzemelerden yapılabilirken, sap genellikle plastik veya ahşaptan yapılır. Kozmetikler uygun fırça kullanılarak uygulandığında cilde daha iyi uyum sağlar. 

 

Makyaj fırçası nasıl temizlenir?

 

Fırçanın kıllarını ılık suyla ıslatın. Temiz avucunuzun içine seçtiğiniz sıvı sabundan bir damla koyun. Katı sabun tercih ediyorsanız sabununuzu sadece bu işleme ayırmak şartıyla, fırçaları üzerinde gezdirebilirsiniz. Fırça kıllarının uçlarına hafifçe masaj yapın.

 

Makyaj fırçaları çeşitleri nelerdir?

 

Pudra fırçası, bir makyajın olmazsa olmazlarından biridir. Allık fırçası, allık yüze renk ve canlılık katması için kullanılan kadınların çok tercih ettiği bir makyaj malzemesidir. Far karıştırma fırçası, kontür fırçası, fondöten fırçası, far fırçası, dudak fırçası ve eyeliner fırçasıdır.

 

 

Makyaj fırçası ne işe yarar? 

 

Makyaj fırçası, kullanılan makyaj ürününün cilde daha homojen bir şekilde dağıtılması ve en doğru formuyla yedirilmesi için hayati bir önem taşıyor desek abartmış olmayız. Bazı kişiler fırça kullanmayıp yalnızca sünger veya parmak uçlarıyla da makyaj ritüelini tamamlayabiliyor. Ama emin ol, fırça kullanmayarak çok şey kaçırıyorlar.

Fondöten fırçası

 

Fondöten fırçaları likit formlu ürünlerin cilde eşit bir şekilde dağılmasını sağlayan ürünlerdir. Doğru seçilmiş kaliteli bir fondöten fırçası; tende fırça izi bırakmaz, fondötenin kapatıcı etkisinden maksimum verim almanı sağlar ve parlamayı önleyerek kusursuz bir görünüme ulaşmana yardımcı olur. Oval makyaj fırçası da fondöten uygulamasında kullanılan ürünlerden biridir. Bu fırçaları seçerken kılların yoğun ve yumuşak olmasına dikkat etmek gerekiyor. Dairesel hareketlerle fondöteni cildine yedirmelisin.
Pudra fırçası
Pudra ile cildi daha canlı ve doğal bir görünüme kavuşturmak için fırça kullanmalıdır. Uzun kıllı geniş ve dolgun pudra fırçaları pudrayı iyi tutar ve tende var olan makyajı bozmadan uygulama imkanı sunar. 
Allık fırçası
Allığı en doğru ve eşit şekilde dağıtacak fırçalar uzun kıllı, esnek ve kolay kullanım imkanı sunan ürünlerdir. Allık fırçasında önemli olan kriter yumuşaklıktır. Bunun yanında fırçanın kesimine göre hareket ederek uygulama yapmak gerekiyor. 
Highlighter fırçası
Highlighter yelpaze şeklinde fırçalar yardımıyla sürülür.
Kontür fırçası
Yüz hatlarını vurgulayarak derinlik katan kontür uygulaması için hem açılı hem de sık kıllı fırçaları tercih etmek gerekiyor.