Youtube'da yayınladığı sağlıklı bilgiler ile tanınan ünlü Youtuber Seher Akgül, kanalında yayınladığı yeni videosunda bu kez Ramazan ayında kilo vermek için neler yapılması gerektiğini anlattı. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlıklı bilgiler ile tanınan ünlü Youtuber Seher Akgül, kanalında yayınladığı yeni videosunda bu kez Ramazan ayında kilo vermek için neler yapılması gerektiğini anlattı. Sağlıklı zayıflama için orucun önemini bilmeyen yoktur. Hatta bununla ilgili olarak su orucu, açlık orucu, su diyeti, şeklinde çokça diyet ya da beslenme şekilleri duymuşsunuzdur. Sağlıklı kilo vermek ve kilo vererek sağlığına kavuşmak Ramazan ayında tabi ki mümkün.

 

Diyet yapmak eğer doğru yollarla yapılırsa çok keyifli bir hal alır. Aksi halde zayıflama bir takıntı ve psikolojik bir çıkmaz halini alabilir bu da bizim kilo vermemizi engellemenin yanında daha da kilo almamıza sebep olur. Üzüntü, sıkıntı, keder bunlar hepsi olumsuz çağrışımlar ve hayatımızı negatif istikamette etkiliyor.

 

Tüm bunları kenara bırakıp zayıflama serüvenimize Karatay sağlıklı beslenmesi ile devam etmemiz en güzeli. Karatay diyetinde aç kalmak diye bir şey yok. Doğru ve yeterli beslenme ile bolca yağ yakma prensibine dayanıyor. Karatay diyeti sağlıklı ve doğru karbonhidrat , protein ve yağların birleşiminden oluşuyor.

 

İşte Ramazanda uygulanabilecek 1 günlük diyet listesi.

 

1 GÜNLÜK DİYET LİSTESİ:

 

SAHUR:

-Az pişmiş 2 adet yumurta

-Bir avuç içiniz kadar az tuzlu peynir

-Bir ince belli çay bardağı dolusu çiğ kuruyemiş

-Az tuzlu 10-15 adet zeytin

-Domates, biber, salatalık, maydonoz,

-Limonlu siyah çay, yeşil çay ya da süt

-2 adet gün kurusu kayısı, incir ya da erik

 

İFTAR:

-Bir kase uygun koşullarda pişirilmiş Mercimek çorbası.(Robottan geçirilmeyecek ve mercimek kavrulmadan yapılacak)

-Nohut, fasulye, yeşil mercimek gibi tahıl gurubu ile yapılmış etli veya etsiz bir ana yemek.

-Bir porsiyon sebze yemeği de olabilir.

-Bir kase ev yoğurdu ya da bir bardak ayran

-Mevsim salata, bol limonlu ve zeytinyağlı ya da cacık

 

 

İFTAR VE SAHİR ARASI:

İftar ve sahur arasında limonlu siyah çay yada yeşil çay içilebilir. Yarım litre su sahura kadar mutlaka içilmeli. Sade türk kahvesi, sade soda içilebilir.

 

Videonun detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.