Seri Katillerin Bilinçaltında Ne Gibi Detaylar Yatıyor?

 

Seri katil tanım olarak kişisel bozukluklar sonucu, otuz günden daha uzun bir zaman diliminde ve arada bekleme dönemleri de olacak şekilde üç ya da daha fazla kişiyi öldüren kişidir. Seri katiller toplumun her kesiminden gelir. Cinayetlerini herhangi bir kazanç uğruna gerçekleştirmezler genelde içlerindeki güdüyü tatmin etmek için cinayet işlerler. Pek çok vakada seri katiller kendilerinden fiziksel olarak daha güçsüz kişileri seçtiği görülüyor. Seri katili öznelleştiren ise cinayeti işleme biçimidir.

 

Anti-sosyal kişisel bozukluğu halk tabirinde psikopatlık olarak tanımlanan bu psikolojik sorun suçlularda yüksek oranda görülüyor.  Birçok vakada bu kişilerin çocukluklarında ciddi fiziksel ve duygusal şiddete uğradıkları, kötü aile koşullarında yaşadıkları ve ailesi tarafından terk edilme gibi durumlarla baş başa kaldıkları görülmüş. Seri katiller empati yapamaz ve merhamet, sevgi gibi duyguları hiç gelişmemiştir. Seri katillerin çoğu bir dehanın IQ'suna sahip olduğu uzmanlar tarafından açıklanmıştır.

 

 

FBI, Suç Sınıflandırma Kitapçığında seri katilleri üç kategoriye ayırmıştır. Bunlar: ''organize'',  ''organize olmayan'', ''karışık'' olarak saldırganlar sınıflandırılmıştır.

 

Organize Suçlular:

Organize asosyal saldırganlar genellikle ortalamanın üzerinde bir IQ'ya sahiptir. Bu suçlular kurbanlarını acıma veya sempati duygularına dokunarak kandırırlar. Suç mahallinde ileri seviyede bir kontrolleri olduğundan izlerini çok iyi yok ederler. İşledikleri suçları medyadan takip edip bununla gurur duyarlar. Organize katiller genel olarak sosyal kişilerdir.

 

Organize Olmayan Suçlular:

Organize olmayan asosyal saldırganlar çok zeki olmayan, cinayetlerini düşünmeden ve plan yapmadan gerçekleştiren kişilerdir. Cesedi yok etmekle uğraşmayıp cinayeti işlediği yerde bırakırlar. Genellikle kurbanlarına aniden saldırırlar. Bu suçlular içlerine kapanık sosyal olmayan kişilerdir.