Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de vücutlarıdır. Güzelliğe önem veren kadınlar vücut spreyi kullanıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği vücut spreyi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yöntem nedir? Nasıl sürülür? İşte cevabı haberimizde...

 

Vücut spreyi, koltuk altı dışında vücudun başka yerlerinde kullanılmak üzere tasarlanmış, aerosol deodorant benzeri bir parfüm ürünüdür. Vücut spreyleri kolonyadan daha hafiftir, genellikle daha ucuzdur ve deodorant olarak iki kat daha iyidir. 

 

Vücut spreyi nereye sürülür?

 

Vücut spreyleri için en uygun noktalar arasında; boyun, bilek içleri, ayak bilekleri ve göğüs bölgesi gibi kan akışının daha hızlı olduğu bölgeler bulunuyor. Spreylerin eşsiz kokusu bu bölgelerinden çok daha fazla yayılacaktır. Sprey formunda hazırlanan ürünleri yaklaşık 30 cm uzaklıktan uygulayabilirsin.

 

Vücut spreyi nasıl kullanılır?

 

Vücut spreyi, duştan çıktıktan sonra tercihe bağlı olarak deodorant kullanımının ardından vücudun belli bölgelerine sıkılır. Böylece ferahlık ve kalıcı koku sağlanır. Temiz cilde kullanılması önemlidir ve vücut ile sprey arasında 15 cm mesafe olmalıdır.

 

Vücut spreylerinin faydaları nelerdir?

 

Parfüm ile aynı yoğunlukta olmayan ve özellikle bakım zamanlarında kullanıldığı bilinen bu kokular, banyo ve duş sonrasında kadınların hoş kokulara sahip olmasına katkıda bulunurken, içerisindeki esans ile kimi zaman ferahlık dahi sağlayabilmektedir.

 

Vücut spreyleri zararlı mıdır?

 

Uzmanlar ter önleyici roll on, deodorant ve spreylerde bulunan alüminyumun neden olabileceği tehlikelere dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı, zararlı olabilecek bileşenlerin mevzuatla yasaklandığını belirterek piyasada zararlı içeriği bulunmayan ürünlerin mevcut olduğunu açıkladı.