5 Adımda Doğal Tonlarda Dumanlı Göz Makyajı Nasıl Yapılır ?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de göz makyajıdır. Güzelliğe önem veren kadınlar göz makyajı yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği göz makyajı sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Dumanlı göz makyajı, daha buğulu ve derinden bakmanızı sağlayan oldukça etkileyici bir makyaj tekniğidir. Günlük hayatında, işe ya da okula giderken hafif dumanlı göz makyajı yapabilir, gece dışarı çıkarken ise siyah dumanlı göz makyajıile bakışları üzerine çekebilirsin.

 

Dumanlı göz makyajı nasıl yapılır?

 

1- Hazırla: Göz makyajına başlamadan önce mutlaka bir far bazı ya da primer sürmen gerekir. Bu şekilde farın daha uzun süre kalıcı olmasını, renklerin daha canlı durmasını ve makyajının sen silinceye kadar olduğu yerde kalmasını sağlarsın. Bazını sürdükten sonra kurumasını bekle ve sonra göz makyajını yapmaya başla.

2- Kalem çek: Önce krem rengi bir farı göz kapağının tamamına uygula. Bu, senin baz rengin olacak ve üzerine sürdüğün daha koyu renkteki farların dağıtılmasını kolaylaştıracak. Sonra kahverengi ya da seçeceğin far rengine uygun tonda yumuşak bir göz kalemini kirpik diplerine yoğun bir şekilde uygula. Çizdiğin çizgi düzgün olmasa da önemli değil çünkü birazdan dağıtacaksın. Göz kalemini sürdükten sonra, sabitlenmesine izin vermeden bir karıştırma fırçası ile göz kalemini iyice dağıtman gerekiyor. Bu uygulama ile üzerine sürdüğün far daha yoğun görünecek ve de daha uzun süre kalıcı olacak. 

3- Sür ve dağıt: Doğal tonlarda bir göz makyajı yapacağın için kahverengi ve toprak tonlarında mat bitişli bir far rengi seçmelisin. Farını, dağıttığın göz kaleminin üzerine ve tüm göz kapağına sürmelisin. Farını katlanma bölgesinin biraz üzerine kadar sürebilirsin ama kesinlikle kaş altına kadar gelmemelisin ve kaşların altında biraz boşluk bırakmalısın. Göz farı, kirpik diplerinde yoğun olarak başlayıp kaşlarına doğru yoğunluğu azalmalı ve kaşına gelmeden birkaç santimetre önce tamamen dağılıp yok olmalı. Katlanma bölgesinde geçiş rengi olarak, göz kapağının üzerinde kullandığın rengin daha açık ya da daha koyu bir tonunu kullanabilirsin. Göz kapağının üzerine farı uygulamadan önce göz kalemi uyguladığın gibi, alt kirpik diplerine de aynı göz kalemi ile çizgi çekip fırça ile dağıtman gerekiyor. Temiz bir dağıtma fırçasıyla son kez alt kirpik diplerindeki farı biraz daha dağıtabilirsin.

4- Tamamla: Dumanlı göz makyajının olmazsa olmazlarından biri de yoğun ve hacimli maskara uygulamasıdır. Kirpikleri uzun gösteren ve tek tek ayıran bir maskara yerine, kirpiklere hacim veren dolgunlaştırıcı bir maskara tercih etmelisin. Önce kirpik kıvırıcısı ile kirpiklerini kıvır ve sonra iki kat maskara uygula.

5- Boyut kat: Dumanlı makyaj yeteri kadar dikkat çekici olduğu için genellikle mat farlar ile yapılır. Göz pınarlarına ve kaş altına aydınlatıcı sürebilirsin. Koyu renkli dumanlı göz makyajı tek başına yeteri kadar etkileyici olduğu için, genellikle üzerine eyeliner çekilmez ama açık renkli bir far sürdüysen, üzerinden siyah bir eyeliner ya da göz kalemi ile geçebilirsin. 

 

Siyah dumanlı göz makyajı nasıl yapılır?

 

Siyah dumanlı göz makyajı yaparken siyah renkli bir far kullandığın için, farı sürdükten sonra farın sınır çizgileri kayboluncaya kadar çok iyi dağıtmalısın. Dağıtma yani blending işlemi için, farını uyguladığın fırçayı değil, temiz bir karıştırma fırçası kullanmalısın. Far uygulaması bittikten sonra üst göz kapağının içine siyah bir göz kalemi çekmelisin. 

 

Dumanlı göz makyajı için gerekli fırçalar

 

Dumanlı göz makyajı yaparken en az 3 fırça kullanman gerekir: Baz olarak sürdüğün göz kalemini dağıtmak için bir dağıtma fırçası, farını sürdükten sonra kenarlarını dağıtmak için temiz bir karıştırma fırçası ve alt kirpik diplerine sürdüğün göz kalemini dağıtmak ve sonra üzerine far uygulamak için bir gölgelendirme fırçası. Göz pınarlarına ve kaş diplerine aydınlatıcı uygulamak istersen, bir de kalem fırçaya ihtiyacın olacak.

 

Renkli gözler için gri dumanlı göz makyajı

 

Gri dumanlı göz makyajı siyah kuyruklu bir eyeliner ile tamamlanırsa, bütün gözler üzerinde olur. Farını sürdükten sonra kirpik diplerine siyah bir göz kalemi çekip bir far fırçası ile dağıtabilirsin. 

 

Kahverengi göze dumanlı göz makyajı yapmanın püf noktaları nelerdir?

 

Mavi ve yeşil gözlü olanlar, göz makyajlarında genellikle toprak tonları ve doğal renkler kullanır ve abartıya kaçmamak adına renkli far kullanmaktan kaçınır. Kahverengi gözlüler dumanlı göz makyajı konusunda daha geniş bir renk alternatifine sahiptir. Özellikle mavi, yeşil ve mor tonlardaki farlar kahverengi ile kontrast oluşturduğu için, bu renklerle yapılan dumanlı makyajlar kahverengi gözlülere çok yakışır. Kahverengi gözlüler siyah, gri ya da kahverengi tonlarda yaptıkları dumanlı göz makyajını daha çarpıcı hale getirmek için, gözünün içine mavi, yeşil ya da mor renkte bir göz kalemi çekebilir.

 

Günlük kullanıma uygun hafif dumanlı göz makyajı

 

Krem ya da likit farı aplikatör ya da parmağınla göz kapaklarına uyguladıktan sonra, bir dağıtma fırçası ile iyice dağıtmalısın. Alt kirpik diplerine de farı fırça ile uyguladıktan sonra hacim veren bir maskara sürersen, uzun süre kalıcı dumanlı bir göz makyajı elde etmiş olacaksın. 



Etiketler: