Adile Naşit Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşında Vefat Etmiştir?

Bazılarımız onu Hafize Ana bazılarımız ise Masalcı Teyze olarak tanıdık. Adile Naşit yeşilçam 'ın annesi, çocukların Masalcı Teycesi Adile Naşit Kimdir? Nerelidir?  kaç yaşında vefat etmiştir?

 

 

Bazılarımız onu Hafize Anna bazılarımız ise Masalcı Teyze olarak tanıdık. Adile Naşit yeşilçam 'ın annesi, çocukların Masalcı Teycesi Adile Naşit Kimdir? Nerelidir?  kaç yaşında vefat etmiştir?

 

Adile Naşit yeşilçam 'ın annesi, çocukların Masalcı Teycesi Adile Naşit Kimdir? Nerelidir?  kaç yaşında vefat etmiştir?

Adile Naşit Kimdir?

 

Adile Naşit kimdir? Adile Naşit 17 Haziran 1930 yılında istanbul 'da doğmuştur. babası usta bir komedyen annesi ise tiyatrocudur.abisi ise Selim Naşit Özcan yani kısacası Adile Naşit tiyatrocu bir aileden gelmektedir. Adile Naşit tiyatrocu olan Ziya Keskiner ile evlenirlar o zamanlar Adile Naşit 20 Ziya Keskiner ise 40 yaşındadır dünya tatlısı bir çocuları olur fakat kalbi delik doğduğu için oğlunu daha 15 yaşında iken kaybeder. Oğlunu kaybettiği sıralarda oğlu amerikada tedavi kendisi ise bir oyun sergilemek için kuliste beklerken oğlunun ölüm haberi geliyor ama Adile Naşit kendini hiç bozmadan izleyicilerin karşısına çıkar ve onları kahkaya boğar fakat o günden sonra bir daha kendi doğum gününü kutlamaz. 

 

Adile Naşit oğlunun ölümünden sonra inanları mutlü etmeya adamıştı tiyatroda, sinemada ve sosyal hayatında her zaman ortamı neşelendirmeya devam etmiştir fakat yanlız olduğu zaman muhtsuz ve içine kapanık birisi olarak devam etmiştir. bunların üstüne Ziya Keskinerde Vefat edince dünyası başına yıkılmış.

Bağırsak kanseri sebebiyle hayatını kaybetmiştir o hayatınına bir çok film ,oyun ve masal sığdıran hafize anna veya masalcı teyze bizlere 11 aralık 1987 'de bizlere veda etti.



Etiketler: