Aleo Vera Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar aleo vera kullanıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği aleo vera sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yöntem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Aloe vera, anavatanı Afrika olan ve üzerinde minik dikenler bulunan bir bitki. Türkçede “Sarısabır” olarak da bilinir. Tarihte öncelikle tıbbi reçetelerde yer alan aloe vera, yüze faydaları da fark edildikçe güzellik ve bakım amacıyla da kullanılmaya başlanmıştır. Aloe vera çeşitleri oldukça fazladır. Ama içlerinden yaklaşık 4 tanesi şifalı bitki olarak sınıflandırılabilecek özelliktedir. Bunların arasında en çok bilinen “Aloe Barbadensis”. Bu; bizim en çok gördüğümüz, evlerde rahatlıkla yetiştirilebilen aloe veradır. Aloe veranın şifalı bölgeleri kabuk ve jel olmak üzere ikiye ayrılır. Antrakinonlar bulunan kabuk kısmı medikal alanda kullanılır ve bu kabuğun adı: Aloe. Jel, yaprağın iç kısmındaki renksiz sıvıya denir ve içerisinde 18 amino asit, 20 mineral ve 12 vitamin çeşidi bulunur. 

 

Aloe veranın faydaları nelerdir?

 

İçeriğindeki vitamin, mineral ve amino asitler sayesinde serbest radikallerle savaşan bu bitki; vücutta stres, kötü beslenme, sigara ve alkol gibi zararlı maddelerin yarattığı hasarı azaltır. Bu sayede bağışıklık sistemini de destekler. Toksinlerin atılmasını sağlar ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Vücuttaki kolajen miktarını artırır. Aloe vera nemlendirici etkisi sayesinde cilde ihtiyaç duyduğu nem bileşenlerini sunar ve yatıştırır.

 

Aloe veranın cilde faydaları nelerdir?

 

Aloe veranın dokuları tedavi edici bir etkisi var. Yaraların iyileşmesi süresince vücudun ihtiyaç duyduğu bileşenleri sunarak dokuların daha hızlı bir şekilde toparlanmasını sağlar. Derinin üst tabakasında iyileştirici olarak kullanılan aloe vera jel; yanık, sivilce, güneş ve sedef hastalığı gibi deri rahatsızlıklarının sebep olduğu lekeleri tedavi eder. Teni yatıştırır ve sakinleştirir. Özellikle sivilce oluşumu sırasında gerilen cildi yumuşatarak akne problemlerinin önüne geçer. İçeriği ve yoğun nemlendirici etkisi sayesinde cildin elastik yapısını destekler. Daha sağlıklı, yumuşak ve aydınlık bir ten görünümüne kavuşmana yardımcı olur.  Herpes simpleks olarak isimlendirilen uçuk virüsüne karşı da etkilidir. Uçuğu tedavi eder ve aynı zamanda cildi yatıştırarak kızarıklıkları azaltır. Dokuların iyileşmesine yardımcı olan aloe vera, tendeki sinek ve böcek ısırıklarını geçirir. Ayrıca ağız içindeki yaralara ve aftlara da iyi gelir. 

 

Aloe veranın saça faydaları nelerdir?

 

Aloe veranın nemlendirici özelliği saç derisi için hayat kurtarıcıdır. Yağlandırmadan nemlendiren bu bitki, deriyi yumuşatır. Böylece kepek sorununun önüne geçer. Doğal bileşenlerle sarılan saç derisi üzerindeki iltihaplar azalır. Saç köklerindeki sivilceler ve kızarıklıklar iyileşir. Köklerden aloe vera ile buluşan saçlar beslenir. Koparak kırılmalar azalır. İçeriğindeki kolajen ile keratin üretimini artıran aloe vera sayesinde saçlar çok daha parlak ve güçlü bir form alır. 

 

Aloe vera nasıl kullanılır?

 

Aloe vera krem çeşitleri, cilt temizleyici ve serumları, makyaj malzemeleri ve vücut losyonlarında sık sık karşımıza çıkıyor. Yağlı ciltlerdeki parlama sorunuyla çok iyi baş eden aloe vera, kuru ciltlere de yoğun nem terapisi uyguluyor. Birçok ürünün içerisinde yer alan bu bitkinin jel kısmı direkt olarak da uygulanabiliyor. Yanık, leke, sivilce ve uçuk gibi cilt sorunlarını tedavi için kullanacağın jelden minik bir parça temiz bir pamuğun üzerine al. Sonrasında sıkıntılı bölgeye jeli uygula. Saç diplerinden uçlarında doğru biraz aloe vera jel sürerek biraz bekleyip yıkayabilirsin. Dilersen aloe vera jeli tatlı badem yağı, Hindistan cevizi yağı gibi saçları besleyici özelliği bulunan diğer bileşenlerle karıştırarak da uygulayabilirsin. Ağda sonrasında kabaran ve kızaran cildini buzdolabında beklettiğin soğuk aloe vera jeli ile yatıştırabilirsin. 



Etiketler: