Ali Fuat Serpen Atopik Dermantit Hakkında Bilgiler Verdi!

Sosyal medyada yaptığı çocuk sağlığı paylaşımlarıyla adından sık sık söz ettiren ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Sepren, Instagram sayfasından yayınladığı paylaşımında atopik dermantit hakkında bilgiler verdi.

 

Sosyal medyada yaptığı çocuk sağlığı paylaşımlarıyla adından sık sık söz ettiren ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Sepren, Instagram sayfasından yayınladığı paylaşımında atopik dermantit hakkında bilgiler verdi. Atopik dermantit yani egzamanın alerjik bir reaksiyon olduğunun unutulmaması gerekirken, bunun bebeklik döneminde , genelde yanaklarda ve eklem bölgelerinde olan fakat vücudun diğer bölgelerinde de görülebilen cildin alerjik bir tepkisi olduğunu bilmek gerekir.

 

Atopik dermantite neden olan en sık faktör besin alerjileridir besin alerjilerinden de inek sütü alerjisi en sık nedenlerin başında gelmektedir. Fakat besin alerjileri dışında giydirdiğiniz yünlü , peluş elbiseler, kullandığınız deterjanlar, şampuanlar da dermatite neden olabilmektedir.

 

Atopik dermantit hakkında bilinen en büyük yanlış ise bebeklere alerji testinin yapılamadığıdır fakat özellikle kandan alerji testi bebeklik döneminden itibaren yapılabilmektedir.

 

Peki sizler neler yapmalısınız?

 

Kesinlikle her gün duş aldırmalısınız.

Duş sonrası cilt nemliyken o nemi hapsetmek için soğuk press hindistan cevizi yağı ve doğal sıvı vazelin gibi nemlendiriciler ile tüm vücudu nemlendirmeli

Yünlü ve peluş elbiselerden , kat kat elbise giydirmekten kaçınmalısınız

Kortizonlu kremler çocuk doktorunuzun önerisi ile tanı aşamasında en fazla 1 kez ve maximum 5 gün kullanmalısınız!!! Çünkü kortizonun fazlası çocuklara ciddi zararlı olduğunu unutmayın.