Ali Fuat Serpen Çocuğunuzu Abur Cuburla Zehirlemeyin Dedi!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen, Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda çocuğunuzu abur cuburla zehirlemeyin dedi. 

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen, Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda çocuğunuzu abur cuburla zehirlemeyin dedi. Son dönemde yaptığı çocuk sağlığı paylaşımlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen, Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda çocuğunuzu abur cuburla zehirlemeyin dedi. 

 

Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda "Evde kalmak zorunda olunan şu dönemde, maalesef çocukların abur cubur diye nitelendirdiğimiz sağlıksız paketli yiyeceklere daha çok yöneldiğini görüyorum. Tabi bunda en büyük rol de bizim. Çünkü kendimiz de bu ürünleri tüketiyoruz ve çocuklarda örnek alıyoruz maalesef... Hatta çoğu zaman ödül olarak gösteriyoruz bu ürünleri.  Maalesef bu paketli ürünler çocuklarımızın hem bedensel hem zihinsel sağlığını biz farketmeden o kadar olumsuz etkiliyor ki. 

 

Bilimsel çalışmalar ışığında gelin zararları neler bakalım. Karbonhidrat ve trans yağ ağırlıklı olduklarından obezite ve kabızlık en sık gördüğümüz zararlarının başında gelmekte... Bunlar da birçok kronik hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Yapılan birçok bilimsel çalışmada astım başta olmak üzere birçok alerjik hastalıklara ve otoiümün hastalıklara zemin hazırladığı gösterilmiştir. Son yıllarda alerjik hastalar, şeker hastaları, kalp hastaları, tansiyon hastaları, kanser hastaları ve bağırsak hastalarında artış olmasında çocukların bu tarz ürünlere eğiliminin artmasının da rolü çok büyük! 

 

Peki ya bilişsel fonksiyonlara etkisi? İçeriğindeki kimyasallar beyin gelişim sürecinde olan çocukluk dönemi sinaps dediğimiz sinirlerin bağlantı noktalarını etkilemekte ve IQ yu etkilemekte bu nedenle okul başarısı düşmekte , dikkat eksikliğine neden olmaktadır. O yüzden lütfen olabildiğince çocuklarımızdan bu ürünleri uzak tutmaya çalışalım ve evimizden içeri sokmayalım! Çocuklarımızın geleceğini kendi ellerimizde karartmayalım!" ifadelerini kullanan Serpen ebeveynleri bu konuda uyardı.