Ali Fuat Serpen Çocukta İştahsızlık Konusuna Değindi!

Instagram’da yaptığı çocuk sağlığı ile ilgili paylaşımlarıyla tanınan ünlü çocuk doktoru Ali Fuat Serpen, iştahsız çocuklarla ilgili ailelere uyarılarda bulundu.

 

Kimi anne “güzel yiyor ama zorla yiyor “ diyor, kimi anne “hiç yemiyor sevdiği birşey olmaz mı bir çocuğun” diyor, kimi anne ise “ sevdiği şeyleri yer onun dışında hiçbir şey yemez” diyor…

 

İştahsız çocuğun zor çocuk olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, iştahsızlık probleminin çözümü için önce nedenlerini bulmanın önemine vurgu yaptı.

 

İştah açan ilacın bulunmadığını söyleyen Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen bu noktada vitamin ilaçlarının da iştah açmak konusunda işe yaramadığı gibi böbreğe ve karaciğere de zararlı olduğunu söyledi.

 

İştahsız çocuklara sürekli istediğinin verilmesinin yanlış olduğunu söyleyen ünlü doktor sözlerine devam ederken, iştahsız çocukların yemek yemek konusunda zorlanmaması ve gerekirse aç bırakılarak açlığın tadına varmasının sağlanması gerektiğini belirtti.

 

İştahsızlık konusunun önemli bir konu olduğunu vurgulayan ünlü doktor sözlerini bitirirken, iştahsızlığın sebebinin araştırılması için mutlaka doktora başvurulması gerektiğini söyledi.