Ali Fuat Serpen’den Bitlenme Uyarısı!

Instagram’da yayınladığı paylaşımlarla çocuk sağlığı konusunda yararlı bilgiler veren Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, bu kez aileleri okul zamanında çocukların bitlenmesi ile ilgili uyardı.

 

Ailelerin kendisine sıkça sorduğu “ Çocuklarımızı bitlerden nasıl koruyalım ve bitlenirse nasıl bir yol izleyelim? ” sorusuna yanıt verdiği paylaşımında ünlü doktor ailelere sağlıklı bilgiler verdi.

 

Bitin bulaşması için yakın temas ve ortak eşya kullanımının yeterli olduğunu anlatan Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, en büyük yanılgının saçları kestirerek başladığını belirtti. Saç kestirmenin kesin bir çözüm olmadığını belirten ünlü doktor fakat bitin bulaşması durumunda erken farketme ve bitten kurtulmak için uygulanan tedavide yararlı olduğunu belirtti.

 

Bitlenmenin hijyen ve temizlikle alakalı olmadığını söyleyen Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, ailelerin çocuklarına ne kadar temiz bakarlarsa baksınlar, okulda çocuklarının temas ile kolaylıkla bitlenebileceğini belirtti.

 

Ailelere verdiği tavsiyelerde ünlü doktor, çocuklara arkadaşlarının eşyalarını ve montunu kullanmaması için uyarılması gerektiğini belirtti. Ayrıca çocuğun banyo yaparken sıkı bir tarak ile taranması gerektiğini söyledi.

 

Bitlerin geçmesini önlemek için çocukların okulda kullandığı eşyalarına karanfil, nane ve sedir ağacı yağının sprey olarak sıkılmasının faydalı olacağını belirten Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, tedaviye başlanacağı zaman tüm kıyafet ve çarşafların yüksek ısıda yıkanıp ütülenmesi gerektiğini söyledi. Yıkanamayacak eşyalar için de tavsiye veren ünlü doktor bu tür eşyaların ağzı sıkı bir poşette hava almayacak şekilde 2 hafta bekletilmesi gerektiğini söyledi.

 

Tedavide kullanılacak bit ilaçları ile ilgili de konuşan Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, bu ilaçların çocukta alerjik reaksiyona neden olabileceğini o yüzden önce ufak bir deri bölgesine sürülüp eğer reaksiyon oluşturmaz ise kullanılması gerektiğini belirtti.

 

Bit ilacının sirkeye etki etmediğini söyleyen Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, bu yüzden tedavi sürecinde sirke tarağının bol bol uygulanması gerektiğini ve sirkelerin bite dönüştüğü 10 günlük süre sonrası tekrardan bit ilacının uygulanması gerektiğini belirtti.