Ali Fuat Serpen’den Kanal Tıkanıklığı Uyarısı

Instagram’da çocuk sağlığı ile ilgili yaptığı uyarılar ile tanınan Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen aileleri bebeklerde gözyaşı kanal tıkanıklığı konusunda uyardı.

 

Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen annelerin hep söylediği “Hocam bebeğimin sürekli veya belli aralıklarla gözleri sulanıp çapaklanıyor” şikayetine yanıt olarak bebeklerde kanal tıkanıklığında konjonktivitin oluşacağını ve çapaklanmanın kaçınılmaz olacağını söyledi.

 

Sözlerine devam eden ünlü doktor, kanal tıkanıklığının açılmaması durumunda bu sorunun sürekli tekrarlanacağını ve özellikle 1 yaş sonrasında gözde ciddi tehlikelerin oluşacağını anlattı.

 

Peki kanal tıkanıklığının tedavisi nasıl olur?

 

Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, bu sorunun tedavisi için bazı önerilerde bulundu. Enfeksiyonlu sarı yeşil çapaklanma durumunda antibiyotik damlanın kullanılması gerektiğini söyleyen ünlü doktor, hijyene çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. El ve yüzün bol bol yıkanmasını gerektiğini vurgulayan ünlü doktor kanal tıkanıklığının açılması için günde en az 4-5 kez gözün iç kenarına masaj yapılması gerektiğini söyledi.

 

Sözlerine devam eden Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, bebeğin kanal tıkanıklığının 1 yaşına kadar açılmaması durumunda küçük bir operasyonun gerekli olacağını söyledi. Eğer böyle bir durum varsa mutlaka doktor ile temasa geçilmesi gerektiğini vurgulayan ünlü doktor tanının konulabilmesi için bu durumun şart olduğunu söyledi.