Ali Fuat Serpen Kanguru Kullanımı Hakkında Konuştu!

Instagram’da ebeveynlere verdiği tavsiyelerle tanınan ünlü çocuk doktoru Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, yaptığı Instagram paylaşımında kolikli bebeklerde kanguru kullanımı hakkında konuştu.

 

Kanguruyu ne zamandan itibaren kullanabilirsiniz?

 

Ali Fuat Serpen yenidoğan döneminden itibaren kanguruyu kullanabileceğinizi söyledi. Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen kanguruda bebek doğru taşındığı sürece hiç bir zarar görmeyeceği gibi, kalça gelişiminin de bu yolla desteklendiğini söyledi.

 

Özellikle yeni doğan bebek annesinin sıcaklığını, kokusunu her an hissetmek istediği için kucakta olmak hoşuna gider. Bir de bebeğiniz kolikli ise kucakta taşımak kaçınılmaz oluyor.

 

Peki kanguru kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

 

Yenidoğan bebeklerin kemikleri, kasları henüz gelişmediğinden ve başları vücutlarına göre daha ağır oldugundan başlarını dik tutamazlar. Bu yüzden eğer yenidoğan döneminden itibaren kullanacaksanız kanguru seçimi yaparken yenidoğan bebeğin omurgasını dik tutacak yapıda boyun ve sırt destekleyecek şekilde olması gerekir. Kanguruyu seçerken mutlaka pamuklu kumaşlar tercih etmelisiniz.

 

Ayrıca bebeğinizi yerleştirdiğinizde burnunun ve ağzının kapanmadığından emin olmalısınız. Dışa doğru değil, size dönük şekilde taşımalısınız. Sizin için de kangurunun kullanışlı ve rahat olması için omuz askıları geniş, yandan genişleyen, ve destekli olması uzun süreli kullanılması için rahatlık sağlar.

 

Son olarak puset, kanguru, salıncak gibi ürünleri kullanırken çok dikkatli olunmalı, kilit sistemi ve kemelerlerin kapatıldığından emin olunması gereklidir.

 

 

Not: Fotoğraf Ali Fuat Serpen'in Instagram sayfasından alınmıştır.