Ali Fuat Serpen Kefirin Faydalarını Sıraladı!

Ünlü doktor Ali Fuat Serpen, Instagram’dan yaptığı sağlık paylaşımlarıyla tanınıyor. Yeni yaptığı paylaşımda Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, kefirin faydalarından bahsetti.

 

Kefir, kefir taneleri ve kefir kültürleri kullanılarak elde edilen fermente bir süt ürünü olup içerisinde bir çok faydalı mikroorganizma bulundurmaktadır. Tam bir probiyotik kaynağıdır. Birçok ülkede uzun yıllar hastalıkların kontrolü ve tedavisi için kullanılmıştır.

 

Bugün dünyanın birçok yerinde kefirin tedavi edici etkileri üzerine araştırmalar yapılmaktadır. İnsan beslenmesi için gerekli olan protein, yağ, karbonhidratlar, vitamin ve mineral maddeleri kimyasal bileşiminde bulundurmaktadır. 

 

Organik asit ve özellikle B1, B12, biyotin, folik asit, K vitamini, kalsiyum, magnezyum ve fosfordan zengin bir besindir. Ayrıca iyi bir biyotin kaynağıdır. Kolay sindirilmekle birlikte, yapısında bulunan vitamin, mineral ve proteinler de sağlıklı bir bağışıklık sisteminin oluşumunda önemli rol oynamaktadır.

 

Kefirin düzenli olarak tüketilmesi barsak hareketlerinin artmasını ve gaz oluşumunun azalmasını sağlayarak sağlıklı bir sindirim sisteminin gelişmesine yardımcı olmaktadır.

 

İşte Kefirin faydaları:

 

Bağırsak florasını geliştirir.

İnsülin performansını arttırır.

Vücutta bakterilerin çoğalmasını engeller.

Laktit asit içerir ve laktoz intöleransını indirgemektedir.

Vücutta kalsiyum emilimini arttırır.

Bağışıklığı güçlendirir.

 

Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen’e göre, saymakla bitmeyen faydası olan kefiri, 6. aydan itibaren yoğurt gibi çocuklara vermeye başlayabilirsiniz.