Allık Nedir? Nereye Sürülür? Nasıl Sürülür?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de allıktır. Güzelliğe önem veren kadınlar allık sürüyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği allık sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl sürülür? İşte cevabı haberimizde...

 

Allık, renkli bir ten makyaj malzemesidir. Yanaklara hafifçe uygulanan bu ürün cildi daha canlı gösterir ve uygulandığı bölgeyi nemlendirir. 

 

 

Allık çeşitleri nelerdir?

 

Pudra allık: Pudra şeklindeki allıklardır. Toz allık olarak da bilinir. En çok tercih edilen allık çeşidi diyebiliriz.
Likit allık: Küçük bir şişede likit formda oluyor. Kolaylıkla uygulanabiliyor. İster elle, ister fırça ile uygulanabiliyor.
Jel allık: Biraz yoğun kıvamlı olan bu ürünlerin hızlı bir şekilde uygulanması gerekir. O nedenle çok kuru ciltlerde tercih edilmez.
Kalem allık: Kalem formlu ürünler herhangi bir yardımcıya ihtiyaç duyulmadan kullanılabilir. Ancak bu allık türünü kuru cilde uygulamak biraz zorlayıcı olabiliyor.  

 

Allık ne işe yarar?

 

Doğru tonda seçilen allık tene çok taze bir hava katar. Yüz hatlarını yeniden boyutlandıran kontür işleminin etkisini güçlendirir. Çünkü allık ile yüzün belli noktalarını ön plana çıkarmak mümkündür. Bronzer tarzında kullanılan allıklar cilde sıcak bir aura kazandırır. İçerisinde ışıltılı pigmentler bulunan allıklar tenin doğal bir şekilde parlamasını sağlar. 
Allık nereye sürülür? 
Allık en temel olarak yanakların tam ortasından saç diplerine doğru sürülür. Bu şekilde elmacık kemikleri renklendirilir. Yüzü boyutlandırmak ve genel olarak daha taze bir duruşa kavuşmak içinse saç diplerine hafif allık uygulanabilir. Burun ucu da minik bir allık dokunuşuyla hareketlendirilebilir. 

 

allık

 

Allık nasıl sürülür?

 

Allık ten makyajının son aşamasında sürülür. Yani önce fondöten ve kapatıcı adımlarını tamamlaman gerekiyor. Pudra formlu allıkları yumuşak uçlu bir allık fırçası ile uygulamalısın. Fırçanın ucuna biraz ürün al ve hafifçe üfle. Ardından ürünü elmacık kemiklerine ve yanaklarından saç diplerine doğru nazikçe uygula. Kalem allığı yanaklarından şakaklarına doğru hafifçe ilerleyerek uygulayabilirsin. Dilersen allığı yanak üzerine uygulayıp ürünü elinle de dağıtabilirsin. Likit allıklar hem parmak uçlarıyla hem de fırçayla uygulanabilir. Üründen birkaç damla yanak bölgene sür. Ardından parmak uçlarınla tampon hareketler yaparak hafifçe dağıt. Ya da üründen bir miktar allık fırçasının ucuna dök. Ardından nazik hareketlerle tenine sür. Jel allıklar yoğun kıvamlı oldukları için fırça ile uygulamak biraz zor olabilir. Bu nedenle parmak uçlarını kullanmayı tercih edebilirsin. Üründen bir miktar cildine aldıktan sonra yanaklarının üzerine masaj yaparak allığı tenine yedirebilirsin. 



Etiketler: