Araba Sürerken Direksiyon Neden Titrer?

Araba sürerken direksiyon neden titrer? Sosyal medyada ve internette kullanıcılar ve otomobil sürücüleri, sürüş esnasında direksiyon titremesine neden olan sorunları zaman zaman araştırıyorlar. Peki araba sürerken direksiyon neden titrer? Buna ne ya da neler sebep olur? Cevaplar haberimizde..

 

Araba sürerken direksiyon neden titrer? Sosyal medyada ve internette kullanıcılar ve otomobil sürücüleri, sürüş esnasında direksiyon titremesine neden olan sorunları zaman zaman araştırıyorlar. Peki araba sürerken direksiyon neden titrer? Buna ne ya da neler sebep olur? Cevaplar haberimizde..

 

araba surerken direksiyon neden titrer

 

Araba sürerken direksiyon neden titrer?

 

Araba Sevdası isimli Twitter sayfasında paylaşılan bilgilerde araba sürerken direksiyonun titremesine sebep olan durumları şöyle özetledi: 

 

Araç kullanırken direksiyon titremesi hemen herkesin başına gelmiştir. Bazen sorun sadece bir civatanın sıkıştırılması kadar basit bir şekilde çözülebilecek iken bazen çok daha komplike olabilir Direksiyonun titreme sebeplerinden bazılarını listeleyelim: Sürüş esnasında veya sadece frene bastığınız anda direksiyonda titreme olabilir. Bunun nedeni süspansiyon sistemi, fren sistemi, lastikler ve diğer nedenler olabilir.

 

Bozuk Balans Ayarı

 

Tekerleklerin dengesini sağlamak için yapılan balans ayarı doğru yapılmadıysa ya da lastik balans ayarı bozulduysa araç sağa ya da sola çekme yapabileceği gibi direksiyon titremesi de olabilir.

 

Bozuk Rot Ayarı

 

Tekerleklerin rot ayarı bozulduysa ya da doğru şekilde yapılmadıysa yine direksiyon titremesi görülür. Rot ayarı, tekerleklerin doğru şekilde hizanlamasını sağlar.

 

Rulman Sorunları

 

Tekerleklerin dönmesini sağlayan rulmanlar, aks ve göbek düzeneğine bağlı olduğu için düzgün çalışmadıklarında doğrudan tahrik milini etkiyerek direksiyonun titremesine neden olur.

 

Süspansiyon Sistemi Sorunları

 

Titreyen direksiyonun nedenlerinden biri ve en yaygın olanı, kesinlikle süspansiyon sistemi arızalarıdır.

 

  • Süspansiyon parçalarındaki aşınma olabilir
  • Süspansiyon sistemindeki parçalarda gevşek bağlantılar olabilir
  • Tahrik milinde sorun olabilir

 

Fren Sorunları

 

Direksiyon titremesine neden olabilen fren sorunlarıda genellikle aşağıdakilerden biri veya birden fazlasıdır.

 

- Aşınmış fren balataları,

- Fren sistemindeki gevşemiş bağlantılar

- Kötü durumdaki fren diskleri

 

Motor Kulağı Sorunları

 

Önce motor kulağının ne olduğunu açıklayalım. Motor kulağı, motor takozu olarak da bilinir. Bu parça, motordaki titremeleri ve yoldaki şokları emer. Ancak motor kulağında sorun varsa direksiyon titrer

 

Lastiklerin Ömrünü Tamamlamış Olması

 

Oto lastiklerinin dişleri aşınmış ve artık kullanım süreleri dolmuşsa bu da direksiyonda titremeye neden olabilir. Acilen oto lastik yenileme yapmak gerekir.

 

Jantların Eğik Olması

 

Jantların eğik olması, direksiyon titremesine neden olabilir. Jant eğik olduğu için direksiyon bir yöne döndürüldüğünde tekerlekler bu komutu uygulamakta zorlanır.