Argan Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar argan yağı kullanıyorlar. Çoğu kadının ilgilendiği argan yağı sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yağın özellikleri nelerdir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Argan yağı, Fas'a endemik olan argan ağacının çekirdeklerinden üretilen bir bitkisel yağdır. Argan yağı, kozmetik amaçlı da kullanılır. Argan yağı çoğunlukla yağ asitlerinden oluşur. 

 

Argan yağı ne işe yarar?

 

Argan Yağı, el ve ayak bakımı, vücut bakımı, tırnak bakımı, cilt ve yüz bakımı ve saç bakımında oldukça etkili bir organik yağdır. Argan yağı, içerisindeki E vitamini ile siyah nokta ve sivilceleri kısa sürede yok ediyor, genç ve ışıl ışıl bir görünüme kavuşturuyor.

 

arganyagı

 

Argan yağı nasıl kullanılır?

 

Avucunuza alacağınız iki damla argan yağını, duştan hemen sonra ovarak ya da masaj yapar gibi cildinize uygulayabilirsiniz. Kolay emilen bir yağ olduğundan yapışkanlık hissi diğer yağlar gibi belirgin olmayacaktır. Aynı şekilde yıkanmış saçlara ve saç derinize de sürebilirsiniz.

 

Argan yağının faydaları nelerdir?

 

Sedef hastalığına ve egzamaya iyi gelir. Argan yağı cildi nemlendirir. Yaşlanma karşıtıdır. Argan yağı akne ve sivilcelerde etkilidir. Saçları canlandırır. Argan yağı kalp ve damar sağlığı için yararlıdır.

 

Argan yağı nasıl uygulanır?

 

Argan yağı, doğrudan cilde sürülerek uygulanabilir. Argan yağı cildi nemlendiren ve besleyen bir ürün olduğu için, cilt bakım rutininizde temizlik aşamalarından sonra kullanılmalıdır.

 

 

 


Etiketler: