Avokado Maskesinin Tarifi Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar avokado maskesi yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği avokado maskesi  sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Cildi nemlendiriyor ve pamuksu yumuşaklıkta bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. Akne ve sivilceleri geçiriyor; içinde Omega 3 sayesinde ciltteki yaralar, yanıklar, kesikleri iyileştiriyor. İltihaplanmayı azalttığı için sivilcelerin iz bırakmasını da engelliyor.

 

Avokado maskesi tarifi

 

Yorgun ve kuru ciltleri nemlendirecek ve canlandıracak, güneşlenmenin ardından da kullanılır.
1 kahve kaşığı avokadonun içini ezip 2 kahve kaşığı nemlendirici kremle karıştırın ve kalın bir tabaka halinde cildinize sürün. 15 dakika beklettikten sonra yıkayın. Haftada 1 defa uygulamanız yeterli olacaktır.
Süper meyve olarak bilinen Avokado içeriğindeki A, B, K ve E vitaminleri demir, kalsiyum, potasyum, bakır, magnezyum ve doymamış yağlar ile cildinize hazırlayacağınız maskelerde de vazgeçilmez bir malzeme olacak. Avokado ile hazırlanan maskeler ile cilt esnekliği ve sıkılığı artar, gözeneklerde de küçülme olur.

 

 


Etiketler: