Avrupa Birliği'nden Sırbistan'a Vize Baskısı!

Sırbistan AB baskıları nedeniyle seyahat anlaÅŸmalarını yok mu sayacak? Türk vatandaÅŸları Sırbistan seyahatlerinde kimlik kullanamayacak mı? Ä°ÅŸte detaylar 

 

Sırbistan AB baskıları nedeniyle seyahat anlaÅŸmalarını yok mu sayacak? Türk vatandaÅŸları Sırbistan seyahatlerinde kimlik kullanamayacak mı? Ä°ÅŸte Cevabı! 

 

Avrupa komisyonu, Balkan ülkelerinden vize rejimi konusunda AB ile uyumlu olmasını talep etmiÅŸti. Sırbistan ve bölge ülkelerinin Türkiye’den vize talep etmesi istenmiÅŸti ancak Sırbistan ve Türkiye haziranda seyahatlerde karşılıklı olarak kimlik kullanılması yasal düzenlemelerle tamamlanmıştı. 

 

Türklerin Avrupa’da vizesiz gidebileceÄŸi birkaç ülkeden biri olan Sırbistan Avrupa BirliÄŸi’nin baskıları nedeniyle Türklerden vize isteyebileceÄŸinin sinyallerini verdi.  AB üyesi olmayan ülkeler için yeniden vize uygulaması baÅŸlayacak. Türkiye, Belarus ve Rusya bu ülkeler arasında.

 

Kasım ayı itibariyle Tunus ve Burundi’ye vize uygulamasını baÅŸlatan Sırbistan, 1 Ocak itibariyle Belgrad,  Hindistan ve Gine Bissau vatandaÅŸlarından seyahat vizesi isteyecek.