Ayak Bileklerini Güçlendiren Egzersizler!

Youtube'da yayınladığı sağlıklı bilgilerle adından sık sık söz ettiren ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda ayak bileklerini güçlendiren egzersizler konusunda detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlıklı bilgilerle adından sık sık söz ettiren ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda ayak bileklerini güçlendiren egzersizler konusunda detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı sağlıklı bilgilerle ile geniş kitlelerin dikkatini çeken ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda ayak bileklerini güçlendiren egzersizler konusunda detaylı bilgiler verdi.

 

Ayak bilekleri vücut ağırlığını çeken en önemli eklemlerin başında gelir. Ayakta durmak, koşmak, yürümek gibi hareketlerde ayak bileğimizin güçlü olması gerekir. Bu bölgedeki kaslarda herhangi bir zorlanma, burkulma veya kas yırtılmaları hareket ederken ağrı veya acı duymamıza neden olabilir. Şimdi göstereceğimiz fizik tedavi hareketlerini ayak bileğinizi güçlendirmek için yapabilirsiniz. Bileğinizde kırık, çatlak veya kas yırtılması gibi sorunlar varsa doktorunuza danışmadan bu egzersizleri yapmayın. Böyle bir sorununuz yoksa ama ayak bileğinizdeki kasları çalıştırmak ve güçlendirmek istiyorsanız bu egzersizleri yapmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca denge problemi yaşıyorsanız, spor yaparken ayak bileğinizde güçsüzlük hissediyorsanız ve sık sık ayak burkulmaları yaşıyorsanız bu egzersizler size yardımcı olacaktır. Hazırsanız egzersizlerimize başlayalım:

 

1. AYAK PARMAKLARINI YUKARI KALDIRMA

2. AYAK BİLEĞİYLE DAİRE ÇİZME

3. TOPUKLARI YUKARI KALDIRMA

4. ELASTİK BANTLA AYAK BİLEĞİ GÜÇLENDİRME

5. BACAK BACAK ÜSTÜNE ATARAK AYAK BİLEĞİNİ GERME

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.