Badem Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar badem yağı kullanıyorlar. Çoğu kadının ilgilendiği badem yağı sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yağın özellikleri nelerdir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Badem yağı, güzellik amacıyla kullanılan bir tür yağdır. Badem ağacı tohumlarından soğuk sıkma ile elde edilen, soluk sarı renkli, hafif kokulu ve ceviz tadında bir sabit yağdır. 

 

Badem yağı ne işe yarar?

 

Düzenli olarak tüketildiğinde iyi kolesterolün yükseltir, kötü kolesterolünse düşürür. İçeriğinde tekli doymamış yağ asitleri bulunan tatlı badem yağı kalp sağlığı için de oldukça faydalıdır. Sürekli kırılan zayıf tırnakların güçlenmesini sağlar. Ayrıca tırnaklarda mantar enfeksiyonlarının tedavisinde de kullanılır.

 

badem

 

Badem yağı nerelerde kullanılır?

 

Badem yağı besleyici vitaminler açısından oldukça zengin bir yağdır. A, B ve E vitaminleri barındıran badem yağı özellikle saç ve cilt bakımında oldukça yararlıdır. Cilt bakımında ve gözaltı rahatsızlıklarında, saç bakımında ve yaralanmalarda tatlı badem yağı kullanılabilir.

 

Badem yağının cilde faydaları nelerdir? 

 

Kuru cildi nemlendirir, yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm sağlar. Cildi ölü hücrelerden arındırır bu sayede canlı ve taze bir görünüm sunar. Koyu göz halkalarını yok eder, kaz ayaklarına karşı etkilidir. Dudakları nemlendirerek çatlakları tedavi eder. Vücutta çatlak oluşmasına karşı etkilidir. Egzama ve sedef hastalıklarını tedavisinde kullanılır. Güneşten gelen zararlı ışınlardan korur Aşırı bronzluktan kurtulmayı sağlar. Makyaj çıkarmaya yardımcı olur.

 

 


Etiketler: