Bal Maskesi Tarifi Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar bal maskesi yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği bal maskesi  sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Cildi derinlemesine nemlendiren doğal bir ürün olan bal, içeriğindeki enzimlerle, kuru ciltleri nemlendirir, yumuşatır ve tüm bu etkileri cilde nüfuz ederek uzun süreli esneklik sağlar. Bal ciltteki aşırı yağı arıtırken antibakteriyel özelliği ile sivilce ve akne problemlerini ortadan kaldırır. Cildi nemlendiriyor ve yağ dengesini sağlıyor. Cildin yaşlanma etkilerini geciktiriyor. Sivilce ve akne oluşumunu engelliyor. Sivilce izlerinden ve güneş lekelerinden kurtulmanızı sağlıyor. Yüze uygulanan bal maskeleri, B vitamini bakımından zengin olan bal sayesinde cilde parlaklık verir. Bal cildi nemlendirirken cildin doğal bir parlaklık kazanmasına da yardımcı olur. Tek başına kullanılacağı gibi farklı doğal ürünlerle de birleştirilerek etkisi artırılabilir.

 

Bal maskesi tarifi 

 

2 tatlı kaşığı bal ile 1 tatlı kaşığı limon suyu iyice karıştırın. Cildinize uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Ardından ılık su ile durulayın. Bu maske cildinizin doğal parlaklığını geri kazandıracak ve canlılık verecektir. Haftada 2 kere uygulayabilirsiniz.

 


Etiketler: