Bergüzar Korel Mia Ä°çin Destek Ä°stedi!

Ünlü oyuncu Bergüzar Korel, Instagram sayfasından yayınladığı videosunda 1 yaşındaki SMA hastası Mia bebek için yardım kampanyasına destek verirken, takipçilerine de bu zor günlerde yapabildikleri kadar yardım yapmaları konusunda çaÄŸrıda bulundu. 

 

Ünlü oyuncu Bergüzar Korel, Instagram sayfasından yayınladığı videosunda 1 yaşındaki SMA hastası Mia bebek için yardım kampanyasına destek verirken, takipçilerine de bu zor günlerde yapabildikleri kadar yardım yapmaları konusunda çaÄŸrıda bulundu. Son dönemde yaptığı sosyal medya paylaşımlarında Mia bebeÄŸin durumuna dikkat çeken ünlü oyuncu Bergüzar Korel, Instagram sayfasından yayınladığı videosunda 1 yaşındaki SMA hastası Mia bebek için yardım kampanyasına destek verirken, takipçilerine de bu zor günlerde yapabildikleri kadar yardım yapmaları konusunda çaÄŸrıda bulundu.

 

Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda "Herkese Merhaba; Sizden ricam bu postu olabildiÄŸince çok paylaÅŸmanız ve imkanınız dahilinde bağış yapmanız. Yapamayacağımız ÅŸey deÄŸil,ÅŸu zor günlerde bir olup sesimizi daha çok duyuralım ve Mia’nın hayatını kurtaralım.

 

Mia ilerleyen ve ölümcül kas hastalığı olan SMA Tip 1 hastasıdır. Bu hastalığı tedavi eden Amerika’daki Zolgensma gen terapisini alabilmesi için doktor raporları sunularak resmi bir vakıf aracılığıyla yasal bir kampanya baÅŸlatıldı. Burada toplanan parayı vakıf direkt ilaç firmasıyla iletiÅŸime geçip Mia adına firmaya verecek. Bu tedavi 2.3 milyon dolarlık (13 milyon türk lirası) ücretiyle dünyanın en pahalı tedavisidir ve 2 yaÅŸ altı bebekler için onay almıştır. Mia ÅŸu an 9 aylık ve Polonya’da yaşıyor. Hem Türk hem Polonya vatandaşıdır. Mia bu hastalıkla mücadele edebilmek için her gün 3-4 kez fizyoterapi alıyor ve omuriliÄŸinden belirli aralıklarla iÄŸne enjekte ediliyor. Kampanyamız maalesef virüs sebebiyle çok yavaÅŸladı. Bu hızla gidersek 560 günden fazla zaman alacak ve bu durumda yaÅŸ sınırını geçmiÅŸ olacak." ifadelerini kullanan ünlü oyuncu bu paylaşımıyla yoÄŸun destek gördü. 

 

Ä°ÅŸte o video; 

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Herkese Merhaba; Sizden ricam bu postu olabildiğince çok paylaşmanız ve imkanınız dahilinde bağış yapmanız. Yapamayacağımız şey değil,şu zor günlerde bir olup sesimizi daha çok duyuralım ve Mia’nın hayatını kurtaralım. Mia ilerleyen ve ölümcül kas hastalığı olan SMA Tip 1 hastasıdır. Bu hastalığı tedavi eden Amerika’daki Zolgensma gen terapisini alabilmesi için doktor raporları sunularak resmi bir vakıf aracılığıyla yasal bir kampanya başlatıldı. Burada toplanan parayı vakıf direkt ilaç firmasıyla iletişime geçip Mia adına firmaya verecek. Bu tedavi 2.3 milyon dolarlık (13 milyon türk lirası) ücretiyle dünyanın en pahalı tedavisidir ve 2 yaş altı bebekler için onay almıştır. Mia şu an 9 aylık ve Polonya’da yaşıyor. Hem Türk hem Polonya vatandaşıdır. Mia bu hastalıkla mücadele edebilmek için her gün 3-4 kez fizyoterapi alıyor ve omuriliğinden belirli aralıklarla iğne enjekte ediliyor. Kampanyamız maalesef virüs sebebiyle çok yavaşladı. Bu hızla gidersek 560 günden fazla zaman alacak ve bu durumda yaş sınırını geçmiş olacak. @mia_kurtulsun

Berguzar Korel (@berguzarkorel)'in paylaştığı bir gönderi ()