Bilim İnsanları Zamanı Geriye Aldı Mı?

Youtube'da yayınladığı teknoloji, bilim, sanat, ve tasarım hikayeleri ile dikkat çeken ünlü Youtuber Barış Özcan, kanalından yayınladığı videosunda bu kez zaman makinesi konusunu ele aldı. 

Youtube'da yayınladığı teknoloji, sanat, tasarım hikayeleri ile geniş kitlelerin beğenisini kazanan Barış Özcan, kanalında yayınladığı videoda bu kez zaman makinesi konusunu ele aldı. Zamanda yolculuk herhalde insanların en çok yapmak istediği şeylerden biri olsa gerek. Bunun için güçlü hayalleri olanlar bilim kurgu kitapları yazdılar, diziler, filmler çektiler. Böyle bir yolculuk için herkes kendi çağına ve kültürüne göre çözümler bulmaya çalıştı. 

Bir gün böyle bir seyahat gerçekleştirebilecek miyiz henüz bilmiyoruz. Ama geçen hafta ortalık şöyle bir haberle çalkalandı: "Bilim insanları kuantum bilgisayarıyla yapılan deneyde 'zamanı geriye aldı'" Haberi uluslararası saygın bir haber ajansından okuyan ünlü Youtuber, bu haberlerin aynı zamanda ülkemizdeki basın organlarının da haberleştirdiğini belirtti. 

Bilim insanları, kuantum bilgisayarı kullanarak zamanın yönünü tersine çevirdiklerini duyurdular. Rus, Amerikalı ve İsviçreli bilim insanlarının yürüttüğü çalışmanın temel fizik kurallarına ters düştüğü ve evreni yöneten kurallarla ilgili algıları kökünden değiştirme potansiyelinin olduğu belirtiliyor. Akademik bir dergi olan 'Scientific Reports'ta yayımlanan araştırmanın kuantum bilgisayarlarının işleyişine dair de yeni fikirler verebileceği düşünülüyor.

Üstelik bu haber neredeyse tüm medyada en azından bilim sayfalarının manşetlerini süsledi. Konu, insanların en büyük hayallerinden biri. Yayınladığı videoda işte bu haberin aslında sanıldığı gibi olmadığının ve yanlış haberleştirildiğini anlatan ünlü Youtuber bu videosu ile yoğun ilgi gördü. 

Siz de videonun detaylarını merak ediyorsanız, aşağıda paylaştığımız link üzerinden Barış Özcan'ın videosunu takip edebilirsiniz.