Bir Ülkeye Daha Kimlik Kartıyla Seyahat Ä°mkanı Geliyor! Ä°ÅŸte Detaylar!

Türk vatandaÅŸlarının seyahat imkanlarını kolaylaÅŸtırmak için çalışmalarını sürdüren DışiÅŸleri Bakanlığı yeni bir adım daha atarak bir ülke ile daha anlaÅŸma saÄŸladı. 

 

Türk vatandaÅŸlarının seyahat imkanlarını kolaylaÅŸtırmak için çalışmalarını sürdüren DışiÅŸleri Bakanlığı yeni bir adım daha atarak bir ülke ile daha anlaÅŸma saÄŸladı. Türk vatandaÅŸlarının seyahat imkanlarını kolaylaÅŸtırmak için çalışmalarını sürdüren DışiÅŸleri Bakanlığı yeni bir adım daha atarak bir ülke ile daha anlaÅŸma saÄŸladı. 

 

Türkiye'de yaÅŸayan vatandaÅŸların seyahatlerini kolaylaÅŸtırmak için bir adım daha atılıyor. Hali hazırda pasaportla giriÅŸ yapılan Bosna Hersek'e, yakında geçilecek yeni uygulamayla kimlik kartıyla geçiÅŸ saÄŸlanabilecek. Ä°ki ülke kimlikle seyahat anlaÅŸması üzerinde mutabakata vardı. AnlaÅŸmanın yürürlüÄŸe girmesiyle beraber duyuru yapılacak ve iki ülke arasında yeni bir dönem baÅŸlayacak. Bosna Hersek ile Türkiye arasında kimlikle seyahat uygulamasına iliÅŸkin anlaÅŸmanın imzalanması için teknik hazırlıkların devam ettiÄŸi, hali hazırda Bosna Hersek'e giriÅŸlerde pasaport uygulamasının devam ettiÄŸi ifade edildi.

 

MUTABAKAT SAÄžLANDI

 

Türkiye'nin Saraybosna BüyükelçiliÄŸince yapılan açıklamada, Türkiye ile Bosna Hersek arasında kimlikle seyahat uygulamasının baÅŸlatılması için bir anlaÅŸma yapılması noktasında mutabakat saÄŸlandığı belirtildi. Söz konusu anlaÅŸmanın imzalanması ve yürürlüÄŸe girmesi için gereken teknik hazırlıkların Bosna Hersek iÅŸ birliÄŸinde sürdürüldüÄŸüne iÅŸaret edilen açıklamada, anlaÅŸmanın yürürlüÄŸe girdiÄŸi zamanın vatandaÅŸlarla paylaşılacağı aktarıldı. Açıklamada, kimlikle seyahat uygulamasının hazırlık aÅŸamasında olduÄŸuna iÅŸaret edilerek, hali hazırda Bosna Hersek'e giriÅŸlerde pasaport uygulamasının devam ettiÄŸi kaydedildi.

 

yeni bir ulkeye daha kimlik karti ile seyahat imkani