Botoks Nedir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de güzelliktir. Güzelliğe önem veren kadınlar botoks yaptırıyorlar. Çoğu kadının ilgilendiği bootks uygulaması sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Botolinum toksini, Clostridium botulinum bakterisinin ve ilgili türlerin oluşturduğu nörotoksik bir proteindir. Akson uçlarından asetilkolin nörotransmiterinin salınımını önleyerek yumuşak felce yol açar. Bu bakterinin enfeksiyonu botulizm hastalığına sebep olur. 

 

Botoks nasıl yapılır? 

 

Botoks, enjeksiyon şeklinde uygulanır ve ağrılı bir işlem değildir, enjeksiyon anında hafif bir ağrı hissedilebilir. Mimik kaslarının hareketlerinde azalma istendiğinde mimik kaslarının içine, terleme şikayetinin azalması istendiğinde deri içine enjeksiyon yapılır.

 

yuz

 

Botoksun zararları nelerdir?

 

Botoksun enjekte edildiği yerden uzakta komplikasyonlara yol açma ihtimali ihmal edilecek kadar düşüktür. Enjeksiyonun bir sonucu olarak ciltte 1-2 saat süren geçici kızarıklık oluşabilir. Botoksa dair alerjik reaksiyon çok nadir görülen bir durumdur. Botoksun enjeksiyon bölgesinde morarma, geçici şişme görülebilir.

 

Botoksun faydaları nelerdir?

 

Botoks, deriye bağlı yüzeysel kasları gevşeterek, kırışıklıkları rahatlatmak ve yumuşatmak için uygulanır. Kasların gevşemesi ile daha fazla kırışıklık oluşması engellendiği gibi daha taze bir görünüm ortaya çıkar. Tekrarlandıkça daha uzun süreli etkiye sahip olarak ciltteki kırışmayı yavaşlatır.

 

 


Etiketler: