Brent Petrol Fiyatı Düştü! Akaryakıtta İndirim Beklentisi Oluştu! Akaryakıta İndirim Geldi Mi?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası uygulanan yaptırımlarla brent petrol fiyatındaki dalgalanmalar sürerken, Amerika'nın akaryakıt hamlesinin ardından düşüş trendine giren Brent Petrol fiyatlarıyla birlikte vatandaşların akaryakıt fiyatlarında oluşan indirim beklentisi devam ediyor. Peki akaryakıt fiyatlarına indirim geldi mi? Gelecek mi? Cevaplar haberimizde..

 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası uygulanan yaptırımlarla brent petrol fiyatındaki dalgalanmalar sürerken, Amerika'nın akaryakıt hamlesinin ardından düşüş trendine giren Brent Petrol fiyatlarıyla birlikte vatandaşların akaryakıt fiyatlarında oluşan indirim beklentisi devam ediyor. Peki akaryakıt fiyatlarına indirim geldi mi? Gelecek mi? Cevaplar haberimizde.. 

 

Akaryakıt fiyatlarına indirim geldi mi? Gelecek mi?

 

Urfanatik'in haberine göre; Rusya ile Ukrayna cephelerinden indirim haberinin gelmesiyle birlikte motorin fiyatlarında beklenen indirim geldi. Brent petrol yüzde 4’ün üzerinde değer kaybetti ve 100 doların altına indi. Bu sebeple motorin ve benzin fiyatı başta olacak şekilde akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi meydana geldi. Brent petroldeki gerilemenin sürmesi durumunda benzin için de indirim haberinin uzak olmadığı aktarıldı.Motorin için beklenen haber geldi. Brent petroldeki gerilemeyle beraber benzin ve motorin fiyatlarında indirim yapılacak mı sorusu akıllara geldi. Petrol fiyatlarındaki gerilemede ABD’nin stratejik adımları, Çin bölgesinden gelen haberler ve Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmeler etkili oldu. Bu gelişmelerin üzerine 100 doların altına gerileyen brent petrolün etkisiyle motorinde bugün indirim haberi geldi.

 

brent petrol fiyati dustu akaryakit indirimi geldi

 

Motorin fiyatları için 1 lira 4 kuruş indirim geldi

 

Bugünden itibaren geçerli olacak şekilde motorin fiyatları için 1 lira 4 kuruş tutarında indirim yapıldı. Petrol fiyatlarında meydana gelen düşüşün devamı durumunda benzinde de bir indirim gelebilir ifadesi kullanıldı. Milyonlarca sürücünün beklediği haber geldi: Motorin fiyatlarına indirim geliyor!

 

akaryakita indirim geldi 2

 

Gelen indirimin ardından ülkemizdeki akaryakıt fiyatları merak ediliyor.

İstanbul'da benzin litre fiyatı 19 lira

İstanbul'da motorin litre fiyatı 20 lira 23 kuruş

Ankara'da benzin litre fiyatı 19 lira 11 kuruş

Ankara'da motorin litre fiyatı 20 lira 33 kuruş

İzmir'de benzin litre fiyatı 19 lira 12 kuruş

İzmir'de motorin litre fiyatı 21 lira 34 kuruş

 

Fakat akaryakıt fiyatları ilçeler arasında hatta bazı bayilere göre bile değişiklik gösterebilmektedir.

 

akaryakita indirim geldi 3

 

Brent petrol müzakereler ve ABD’nin yeni hamlesi ile geriledi

 

Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmelerin artması ve geçmişe nazaran daha pozitif mesajların gelmesiyle ateşkes umutları arttı. Öte yandan ABD'nin piyasalarda arz dengesini sağlamak için, stratejik petrol rezervlerinden gelecek 6 ayda günlük 1 milyon varil olacak şekilde 180 milyon varili aşkın petrol satışı yapılacağını açıklaması ve ABD'nin bu kararına Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) 31 üye ülkesinin de katılım göstereceği aktarıldı. Söz konusu durum petrolde düşüşe adeta kıvılcım oldu. Örneğin 133 dolar ile 13,5 yılın rekorunu aşan petrol fiyatları 100 doların altına geriledi. Çin'in yeni covid-19 tedbirleri petrol için talep endişesi yarattı Çin'de yükselen vaka sayılarının petrol talebini negatif etkileyebileceği korkusu da petrol fiyatlarını etkileyen bir başka unsur olarak dikkat çekti. Bu endişenin sebebi olarak Çin'in sert tedbir kararları alması var. Kalıcı ateşkes sağlanmadan brent petrolde oynaklık sürebilir Uzman isimler, Rusya'ya uygulanacak ek yaptırım kararlarının piyasalarda petrol arzı korkusunu alevlediğini ifade ederek, kalıcı ateşkes olmadan petrol fiyatları için oynaklığın devam edebilceğinin altı çizildi.

 

akaryakita indirim geldi 4

 

Akaryakıt fiyatları için düşüş sürecek mi?

 

Petrol fiyatlarının 100 dolar seviyesine vurgu yapan akaryakıttaki yetkili isimler, bu seviyenin altında kalıcılık olması ve düşüşlerin devam etmesi halinde benzin ve motorin fiyatları başta olmak üzere akaryakıtta düşüşlerin art arda gelebileceğini aktardı.