Buhar Banyosu Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar buhar banyosu  yapıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği buhar banyosu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem saçlara zararı var mı? Varsa nelerdir? Ne işe yarar? Nasıl kullanılır? İşte cevabı haberimizde...

 
 

Buhar banyosu veya buhar hamamı, rahatlama ve temizlik amacıyla buharla doldurulmuş bir odadır. Yunan ve Roma zamanlarına kadar uzanan uzun bir geçmişi vardır. Bugün, doğal buhar banyoları hala var ve genellikle hala benzer sistemler kullanıyor. 

 

Buhar banyosu nasıl yapılır?

 

Bir litre suyu kaynatın ve derin bir kaba aktarın. Kaba doğru eğin ve buharın boşa gitmemesi ve cildinize daha etkili nüfuz etmesi için, başınızı bir havluyla kaba hapsedin. Bu şekilde 5-10 dakika beklemeniz kafi. Buhar banyonuz henüz bitmedi.

 

Buhar banyosu ne işe yarar?

 

Buhar banyosu, cildi derinlemesine arındıran ve cildin nefes almasını sağlayan bir bakım yöntemidir. Yağlı ciltlerin her hafta mutlaka denemesi gereken buhar banyosu, en doğal şekilde yapılan cilt tedavisidir. Oldukça ekonomik ve masrafsızdır.

 

 

Buhar banyosu zararlı mıdır?

 

Dikkatsizlik ve alerji gibi nedenlerle ortaya çıkabilecek sorunlar bulunsa da, genel anlamıyla buhar banyosunun herhangi bir zararı yoktur. Evde yapılan ve genellikle yüz için olan uygulamalarda cildin kaynama noktasındaki su ile temas etmesi, ciddi yanıklara neden olabilir.

 

Buhar odasında ne kadar durulmalıdır?

 

Buhar odasında en fazla 10 dakika kalınmalıdır. Nefes almakta zorluk çekenler ile astım hastaları kesinlikle bu odayı kullanmamalıdır. -Buhar odasından çıkıldığında hemen soğuk su ile duş alınmalıdır. Buhar odasından önce saunaya girildiyse,10 dakika ara verip sıvı takviyesi yapılmalıdır.

 



Etiketler: