Burak Yılmaz'dan Prim Kavgası Açıklaması! Tüm Detaylarıyla Anlattı!

Son dönemde futbol hayatını Hollanda'nın Fortune Sittard takımında sürdüren ünlü futbolcu Burak Yılmaz, Hollanda ESPN'e verdiği mülakatta dikkat çeken ifadeler kullanırken Milli Takım'da geçmişte yaşanan prim kavgası ile ilgili bilinmeyenleri tüm çıplaklığıyla anlattı. 

 

Son dönemde futbol hayatını Hollanda'nın Fortune Sittard takımında sürdüren ünlü futbolcu Burak Yılmaz, Hollanda ESPN'e verdiği mülakatta dikkat çeken ifadeler kullanırken Milli Takım'da geçmişte yaşanan prim kavgası ile ilgili bilinmeyenleri tüm çıplaklığıyla anlattı. 

 

Sezon başında Fransa ekibi Lille'den ayrılarak Hollanda ekibi Fortuna Sittard'ın yolunu tutan Burak Yılmaz'dan itiraflar geldi. Hollanda yaşamıyla ilgili açıklamalarda bulunan tecrübeli oyuncu, Hollanda'daki yaşamından detaylar paylaştı. Çok mutlu olduğunu defalarca dile getiren Burak Yılmaz, Hollanda'yı Brezilya'ya benzetti. Otobüste yaşanan kavgayla ilgili de konuşan Burak, olayın doğru olduğunu ifade edip tüm gerçekleri açıkladı. Tecrübeli golcü Burak Yılmaz, ESPN Hollanda'ya verdiği özel röportajla yine manşetleri süsledi. Lille'den Sittard'a transferinden tutup, takım otobüsünde yaşanan kavgaya dair önemli açıklamalarda bulunan Burak Yılmaz, samimi cevaplar verdi. İşte Burak Yılmaz’ın dikkat çeken açıklamaları..

 

 

Buraya Alıştım!

 

"Her şey yolunda gidiyor ve buraya alıştım. Buradaki insanlar çok sıcak. Mümkün olduğunca bana yardım etmeye çalışıyorlar. Henüz bir ev bulamadık. Geldiğimden beri ailemle birlikte bir otelde kalıyorum. Artık çocuklarımız da burada okula gidiyor. Birkaç küçük problem dışında her şey yolunda gidiyor. Aile olarak mutluyuz.”

 

Takımlar futbol oynamaya çalışıyor!

 

"Hollanda Ligi'nde güçlü bir rekabet var. Burada herkes futbol oynamaya çalışıyor, bu çok değerli bir şey. Sadece savunma yapan veya bir puan kazanmak için oynamak gibi olumsuz görüşe sahip bir takım yok. Takımlar futbol oynamaya çalışıyor, bu çok güzel bir şey.”

 

Hollanda Brezilya’ya benziyor!

 

"Hollanda'yı çok şey öğrenmek için seçtim. Benim için Hollanda tıpkı Brezilya gibi bir futbol ülkesi. Antrenör olma hevesim var ve bu bakış açısıyla Hollanda'ya geldim, öğrenmek için buradayım. Hollanda ekolünden bir şeyler öğrenmek için buradayım. İyi ya da kötü herkes burada futbol oynamaya çalışıyor. Bu yüzden buraya gelmekle çok iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum.”

 

5 maç oynadım 4 gol attım!

 

"Sonuçlar açısından kötü gitti. İki tanesinde oynayamadığım 7 maç oynadık. Ben kendim 5 maç oynadım, 4 gol attım. Ama gol atmak mı daha önemli yoksa kazanmak mı diye sorarsanız, elbette kazanmaktır. Mesela son maçta çok fırsat kaçırdım ama takım arkadaşım gol attı ve 3 puan aldık. Her maçın böyle geçmesini istiyorum.”

 

Onunla kötü bir deneyimim olmadı!

 

"Görevine son verilen Sjors Ultee ile aramızda bir sorun olduğunu hiç düşünmemiştim. Tabii ki onun veya etrafındakilerin bu konuda ne söylediğini bilmiyorum ama onunla kötü bir deneyimim olmadı.”

 

Hiç kadro yapmadım!

 

"Burada hiç kadro yapmadım. İnsanların bunu iddia etmesi çok ayıp. Bu söylenenler antrenör ekibine karşı da çok büyük saygısızlık. Bu iddialara çok üzüldüm. Primden bile bahsettiler, bu da çok utanç verici.”

 

Kavganın detaylarını anlattı!

 

"Bir tartışma olayı var, o doğru. Yüzde yüz doğru. Fakat o insanların kafasındaki gibi bir saygısızlık ortamında birbirimize kötü sözler söylediğimiz bir olay olmadı. Karşılıklı olarak sesler biraz yükseldi. Bunlar da çok normal şeylerdir futbolda. Bu tartışmayla ilgili en büyük sorun, bu olayın oyuncu otobüsünün dışına çıkmasıdır. Bunu yazan gazetecileri anlıyorum, çünkü bu haber ve onların işi. Ama medyaya yansıdığı ve otobüste kalmadığı için hayal kırıklığına uğradım çünkü biz bir aileyiz. Gerçekleşen tartışma çoktan unutuldu ve affedildi, burada her gün birlikte iyi çalışıyoruz. Ama yarın başka bir tartışma olabilir, o da futbolun içinde var. Ama 'İlk 11'i Burak yapıyor ya da Burak prim dağıtıyor' gibi şeyler çok çok ayıp."