Burgazada’da Nerede Konaklanır? Neler Yapılır?

Yeşil ve Mavinin En Güzel Tınısı ve Ahenginin Buluştuğu Yer Canım Burgazada! Gelin Hep Beraber Bu Büyülü Yeri İnceleyelim..

 

Zamanında prenslerin sürgüne gönderildiği ve bu yüzden günümüzde ‘Prens Adaları’ olarak bilinen adaların en güzel parçalarından biri olan Burgazada, adalar arasında büyüklük açısından 3. Sırada gelmektedir. Bugüne kadar Antigoni, Panormos ve Castrum gibi birçok farklı ve dönemsel isimle anılmış adanın asıl ismi Pygrgos’tan gelmektedir. Geçmişte balıkçıların uğrak mekanı ve bir nevi mesken tutulan adaya vapur seferleri 1846 senesinde başlamış, böylece hem İstanbul ile daha yakın bir ilişkiye girmiş hem de insanlar arasında daha çok tercih edilmeye başlanmıştır. Oldukça sakin ve küçük bir yapıya sahip olan Burgazada içinde barındırdığı tarihi ev ve köşkleri, klişeleri, doğal güzellikleri, Sait Faik müzesi ve büyüleyici manzarasıyla Marmara’nın en nadide incilerinden biri haline gelmiştir.  

 

 

burgaz ada da ne yapilir

 

 

Burgazada'da Neler Yapılır?

 

Bisiklete Binmek

 

Burgazada sahilinde bulunan bisikletçilerden bisiklet kiralayıp adanın etrafında tur atıp adanın keyfini çıkarabilirsiniz. Oldukça küçük bir ada olduğundan bir bisiklet ile adayı turlamak sizin için hiç zorlayıcı olmayacaktır. 

 

Sait Faik Müzesine Uğramadan Asla Ada'dan Ayrılmayın

 

Kesinlikle görmeniz gereken ve tarihi içinde barındıran yapılardan bir tanesi. Burada Sait Faik hakkında oldukça değerli bilgiler öğrenebilir, ada geziniz sırasında kültür yolculuğuna da çıkabilirsiniz.

 

burgaz ada da ne yapilir

 

Dini ve Tarihi Yerleri Gezmek 

 

İlkbahar ve yaz tatili aslında birçok kişi için “deniz, kum, güneş” üçlüsü anlamına gelse de genel kültürü geliştirmek, yeni yapıları keşfetmek ve onları tanımak için bir fırsat olarak da görülebilir. Uzun çalışma saatleri ardından gezmeye vakti kalmayan çalışanlar bu frsatı yaz tatilinde gezerek değerlendirmek isteyebilir.. Prens Adaları, her birinde ayrı ayrı barındırdığı tarihi ve dini yapıları ile hem bu ihtiyacınızı karşılıyor hem de deniz ve güneşi istediğiniz kadar size getiriyor.

 

Burgazada, diğer büyük iki ada kadar fazla yapıya sahip olmasa da tarihi en az onlar kadar eski ve değerli; yapıları da öyle. Eğer yolunuz Burgazada’ya düşerse, bu küçük adada uğrayabileceğiniz tarihi ve dini mekanları listeleyelim.

 

Aya Yani Kilisesi

 

Hristo Manastırı

 

Aya Yorgi Karibi Manastırı

 

Madam Marta Koyu'nda Denize Girmek 

 

Görülmeye değer bir atmosferi olan Madam Martha Koyu’na en azından ayak basmadan Burgazada’dan ayrılmayın.

 

Burgazada'da Nerede Kalınır?

 

burgaz ada da ne yapilir

 

Villa Mimosa 

 

Villa Mimoza İletişim Bilgileri

Telefon: +90 216 381 29 57
Posta: info@villa-mimosa.eu
Adres: Burgazada, Gönüllü Cad. No: 81

 

burgaz ada da ne yapilir

 

Pyrgos Otel 

 

Pyrgos Otel İletişim Bilgileri

Telefon: +90 216 381 12 10
E-mail: info@pyrgosotelrestaurant.com
Adres: Gezinti Cad. no:45 Burgazada

 

burgaz ada da ne yapilir

 

Villa Andrea Butik Otel 

 

Villa Andrea Butik Otel İletişim Bilgileri

Telefon: +90 0216 381 23 25
Adres: Yeni Kuyu Sokak No : 3 Burgazada

 

burgaz ada da ne yapilir

 

Burgazada Öğretmen Evi 

 

Burgazada Öğretmen Evi İletişim Bilgileri

Telefon: 0216 381 24 11 ve 0216 381 27 21
Adres: Gönüllü Caddesi No : 61 Burgazada