Burun Kontürü Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de makyajdır. Güzelliğe önem veren kadınlar burun kontürü yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği burun kontürü sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yöntem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Kontür, yüzü istediğin gibi boyutlandırmanı sağlayan bir makyaj uygulamasıdır. Kontür ile yüzünde vurgu yapmak istediğin noktaları daha aydınlık bir forma kavuşturup ön plana çıkarabiliyorsun. Kusurlu olduğunu düşündüğün ve geri planda kalmasını istediğin bölgeleri de gölgeleyebiliyorsun. Kontür uygulaması sayesinde makyajla burun küçültmek, inceltmek ve daha kalkık bir duruş kazandırmak mümkün oluyor. 

 

Burun kontürü makyajına başlamadan önce bilmen gerekenler nelerdir?

 

Kontör ile burun küçültmek, inceltmek ya da büyütmek için yapman gerekenler aslında basittir. Kontür aşamasında başarılı olmak için yapman gereken ilk şey, burun şeklini tanımak. Kemer, kemik ya da top gibi duran uç bölgesi için gölgelendirme yapıyoruz. Aydınlatmayı ise bakışları toplamak istediğimiz yerlere uyguluyoruz. 

 

Burun kontürü nasıl yapılır?

 

Kemikli ve kemerli bir burun yapın varsa, kontür ile kemik bölgesini gizlemen gerekiyor. Burnun kemer bölgesini gölgelendirmelisin. Bunun için kontür paletinin koyu tonlarını kullanman gerekiyor. Cildinin 2 ton üzerine çıkabilirsin. Bu sayede kemik görüntüsünün üzerini örterek dikkatleri o noktadan uzaklaştırabilirsin.  Aydınlatıcıyı ise kemerin başladığı noktaya uygulamalısın. Ama kemiğin üzerine highlighter gelmediğinden emin olmalısın. Eğer kemer sebebiyle burnunun ucu hafif öne eğikse, düşük kısımdan yukarıya, koyudan açığa doğru ilerleyen kontür makyajı yapabilirsin. Bu, burnunu daha kalkık gösterir. 

 

Burnu küçük göstermek için ne yapmalıdır?

 

Burnu küçük gösterme makyajı için ilk adım, burun kemiğini boyutlandırmak. Bunun için öncelikle burun kemiğinin üzerine ve burun ucuna cildinden 2 ton açık bir renkle kontür uygulaması yapmalısın. Koyu rengi ise burun kenarlarını ve uç kısımdaki üçgen bölgeyi çerçevelemek için kullanman yeterli. Bu aşamada ince bir hat halinde ilerlemen gerektiği için kalem formlu bir ürün kullanmak işini kolaylaştırabilir.  Burun ucuna bir highlighter dokunuşu yaparak küçük burnuna kalkık bir şekil kazandırabilirsin. 

 

Burnu ince göstermek için ne yapmalıyız?

 

Burun kanatlarına koyu tonlarla gölgelendirme yapmalısın. Eğer burnunda kalın bir hat gibi görünen noktalar varsa, o kısımlara da ince bir çizgi halinde koyu kontür sürebilirsin. Sonrasında çizgiyi hafifçe dağıtarak istediğin etkiyi elde edebilirsin. Burnunun daha uzun görünmesi için, burun kemiğinin gözlerle birleştiği yerden aşağı doğru bir hat şeklinde kontür uygulayabilirsin. 

 

Burun kontür makyajında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar nelerdir? 

 

Kontür uygulaması yaparken gözden uzak olmasını istediğin noktalara kesinlikle aydınlatıcı uygulama. Kontür makyajının kusursuz görünmesini istiyorsan, ten makyaj adımlarını özenle tamamlamalısın. En doğru fondöten, concealer ve pudra ile cildini pürüzsüzleştirmelisin. Makyaja başlamadan önce mutlaka makyaj bazı kullanmalısın. Son aşamada da makyaj sabitleyici ürünlerden yardım almalısın. Aksi halde yaptığın kontür makyajı gün içerisinde akabilir. Bu durumda burnun hiç istemediğin bir şekle bürünebilir. Kontür ürünlerini cildine sürdükten sonra iyice dağıtmalısın. Bir çizgi halinde kalan kontür yapay bir görüntüye neden olur. İnce çizgiler ile ilerleyeceğin bölgelerde ince bir fırça kullanabilirsin. Bu aşamada hafif tampon hareketlerle uygulama yaparsan daha doğal bir duruş elde edebilirsin. Kontür ve aydınlatma ürünlerinin buluştuğu noktada bir karıştırma fırçasından yardım alabilirsin. Hafifçe birbiriyle karışan highlighter ve kontür çok daha doğal durur. 



Etiketler: