Çetin Şaşmaz'dan Hüsnü Özyeğin'e Hollanda'da Dava!

Ünlü armatör Çetin Şaşmaz'ın kredi sözleşme anlaşmazlıkları nedeniyle şikayetçi olduğu İş İnsanları Hüsnü ve Murat Özyeğin hakkında Amsterdam'da dava açıldı. 

 

Ünlü armatör Çetin Şaşmaz'ın kredi sözleşme anlaşmazlıkları nedeniyle şikayetçi olduğu İş İnsanları Hüsnü ve Murat Özyeğin hakkında Amsterdam'da dava açıldı. Ünlü armatör Çetin Şaşmaz'ın kredi sözleşme anlaşmazlıkları nedeniyle şikayetçi olduğu İş İnsanları Hüsnü ve Murat Özyeğin hakkında Amsterdam'da dava açıldı. 

 

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da ünlü armatör Çetin Şaşmaz'ın kredi sözleşme anlaşmazlıkları nedeniyle şikayetçi olduğu İş İnsanları Hüsnü ve Murat Özyeğin hakkında dava açıldı.  Mahkemeden celp çıkarılan Özyeğin'lerin duruşmaya katılmamaları halinde bir sonraki duruşmaya polis soruyla getirilmeleri gündeme geldi. 

 

Ünlü armatör Çetin Şaşmaz, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da kredi anlaşmazlığı nedeniyle İş İnsanları Hüsnü ve Murat Özyeğin hakkında şikayetçi oldu. Haklarında dava açılan Özyeğin'ler için mahkeme celbi çıkarıldı.  Şaşmaz'ın yerine getirilmeyen kredi sözleşme anlaşmaları nedeniyle 20 milyon dolar zarara uğradığı iddiasıyla açılan davada mahkeme 31 Mayıs tarihinde tanıklar ve Özyeğin'leri dinleyecek. Özyeğin'lerin Hollanda'daki duruşmaya katılmamaları halinde haklarında zorla getirilme kararı çıkarılması gündeme geldi.  

 

cetin sasmaz dan ozyegin hakkinda sok dava

 

ŞAŞMAZ: ÖZYEĞİNLE ARKADAŞLIĞIMIZ İŞE DÖNÜŞTÜ

 

Armatör Çetin Şaşmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Robert Koleji'nde okuduktan sonra denizcilik alanında Belçika, Londra ve Rotterdam'da Sıtkı Koçman'ın ofislerinde çalışarak ilerlediğini söyledi. 15 yıl sonra kendi şirketi olan Arkas İstanbul'u kurduğunu anlatan Şaşmaz, "13 Kasım 1973'de de onu AŞ'ye çevirdik. Burada 20 yıl ortaklığım devam etti. Daha sonra yollarımızı ayırdık. Ben yan iş olarak tekstil işine girmiştim. İstanbul'da 1974'de İstanbul Yeniköy'de Tugay Apartmanı'nda Hüsnü Özyeğin apartman komşumdu. O zamandan beri Özyeğin ile dostluğumuz ilerledi. İçli dışlı olduk. Londra'da benim evim vardı oraya geldik kaldı. Çocuklarımız beraber büyüdüler. Arkadaşlığımız işe dönüştü. Beraber tekstil işine girdik. O 1987 yılında Finans Bank'ı kurarken hatta Londra'da benim evimde kaldı. Benden destek de istedi. Bende kendisine 'biz kredi kullanmıyoruz ama destek verebiliriz icap ederse' diye söyledim. O bankasını kurdu. 1989 yılında tekstil işinde makine almama yardımcı oldu. 'Bu iş oğullarımız için iyi olacak' dedi" diye konuştu.  

 

'DAVAYI KAZANACAĞIZ’

 

Hüsnü Özyeğin'le ortak yaptığı işlerden dolayı Hollanda'daki bankası üzerinden bir takım kredi sözleri verildiğini öne süren Şaşmaz, dava konusu ile ilgili şunları söyledi:

 

"Bu sözler yerine getirilmeyince 2019 yılında bankaya dava açtık. Dava ilk mahkemede reddedildi, istinafta da reddedildi. Ancak Yargıtay ise 'hayır burada bir hak var' dedi. Amsterdam mahkemesi şahit dinleme kararı çıkardı. Onun üzerine 31 Mayıs'ta ilk duruşma ve şahit dinlemeye Fiba Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fevzi Bozer, Eski Finans Bank Genel Müdürü ve şu anda da Fiba Bank Yönetim Kurulu üyesi Onur Umut, Hollanda'daki bankanın eski CEO'su Turan Cemal Beliker'e celp kararı çıktı. Ayrıca Hüsnü ve Murat Özyeğin'e de celp çıktı. Hüsnü ve Murat Özyeğin mahkemeye gelmeyeceklerini bildirdi. Bu üçü mecburen gelecek. Biri Hollanda vatandaşı çünkü. Hollanda vatandaşı isen ve mahkemeye gelmezsen polis zoruyla götürürler. İkinci mahkeme de 4 Temmuz'da olacak. Bunlar dinlendikten sonra da davanın devam edeceğini tahmin ediyorum. Büyük bir ihtimalle de kazanacağız inşallah"