Cildini Mavi Işıktan Korumanın Yolları Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar mavi ışıktan korunuyor. Genellikle herkesin ilgilendiği mavi ışık sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yöntemden nasıl korunulur? İşte cevabı haberimizde...

 

Mavi ekran ışığı, beyne uyanma mesajı gönderen reseptörler tarafından algılanır. Hücresel yenilenmeyi kısıtlayabilir, cilt problemlerine de neden olabilir. Cildimiz de beynimiz gibi ışığa duyarlı reseptörlerle doludur. Uzun saatler boyunca mavi ekran ışığına maruz kalmak, cilt bariyerine zarar vererek cildinizde donuk bir görünüme sebep olabilir. Güneşten yayılan UV ışınlarının aksine, HEV ışınlarının verdiği zarar renk değişimi gibi hızlı ve kısa bir zaman periyodunda anlaşılmaz. 

 

Mavi ekran ışığından cildini korumak için neler yapılır?

 

-Havada güneş yoksa, veya dışarı bile çıkmayacak olsanız, güneş kremi UV ve HEV ışınlarından korunmak için en etkili yöntemlerden biridir. Siz de güneş kremlerini günlük cilt bakım rutininize alarak cildinizi korumaya destek olabilirsiniz.

-Hücre DNA’sına zamanla zarar veren ve bu nedenle cilt bariyerini incelten ışınların negatif etkilerini azaltmak için, vücudun kolajen üretimini desteklemek etkili bir yöntem. Kolajen eksikliğinde cilt donuklaşır, elastikiyetini kaybeder ve ince çizgiler yüzeyde daha görünür bir hale gelebilir. Gece yatmadan önce temiz cilde uygulayacağınız kolajen içeren bir serum ile cilt bariyerinizi destekleyebilirsiniz.

-Retinol, A vitamininin çeşitli formlarından biridir. Vücutta kreatin sentezi, hücre yenilenmesi, onarımı, kolajen üretimi gibi alanlarda büyük rol oynar. Her anti-aging bileşeni gibi, kullanımı 30’lu yaşlardan sonra önerilir. Vücudun kolajen ve elastikiyetini koruması için retinoid aside ihtiyacı vardır. Eğer cildiniz, daha önce retinolle tanışmadıysa, retinoid asit oranı düşük bir ürün ile başlayabilirsiniz. 

-Birçok elektronik cihazda mavi yerine “Sarı ışık” veya “Gece modu” özelliği bulunuyor. Bu seçenekleri tercih ederek gözleri ve cildi daha az yoran gün ışığı tonundaki renkleri tercih edebilir, gözlük veya bilgisayar ekranına monte edilen ve HEV ışınlarını kıran bir aksesuar alabilirsin.



Etiketler: