Cilt Lekeleri Neden Olur? Nasıl Geçer?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınların çoğunun cildi lekeleniyor. Çoğu kadının ilgilendiği lekeli cilt sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu sağlıklı cilt nasıl olunur? Nasıl geçer? Ne sebep olur? Ne geçirir? İşte cevabı haberimizde...

 

 

Cilt lekeleri, ciltte melanin adı verilen pigment miktarının aşırı artmasıyla oluşur. Oluşumunda birçok etken rol oynamakla birlikte, cilt lekelerinin en önemli nedeni güneş ışınlarıdır. Aşırı miktarda güneş ışınına maruz kalmak sadece lekelerin oluşumuna değil, oluşmuş lekelerin daha da koyulaşmasına yol açar.

 

Cilt lekelerine iyi gelen besinler nelerdir?

 

Kurubaklagiller, susam, fıstık, kakao, yumurta iyi bakır kaynaklarıdır. Bitkinin yetiştiği toprağa göre selenyum içeriği değişse de; soğan, sarımsak, kırmızıbiber, deniz ürünleri selenyum içerir. A vitamini türevleri; cilt güzelliği ve lekelerin önlenmesi için çok önemlidir.

 

Cilt lekeleri neden olur?

 

Cilde doğal rengini veren melanosit hücrelerinin fazla üretimi ya da düzensizliğine bağlı olarak ciltte lekeler oluşur. Lekelerin birçoğu güneş ışınlarına uzun süre boyunca maruz kalma sonucu oluşsa da genetik faktörler, hormonal ilaçlar, hamilelik ve bazı kimyasal maddeler de melanosit hücre yapısını bozabilir.

 

Cilt lekeleri nasıl geçer?

 

Bu doğal maske için gereken malzemeler yoğurt ve karbonattır. 1 çay kaşığı kadar karbonat ve 1 çorba kaşığı yoğurdu karıştırmalısınız. Sonrasında yüzünüzdeki lekeli bölgelere uygulayıp 15 dakika kadar beklemelisiniz. Yeterince bekledikten sonra ılık bir su yardımıyla bu karışımı sürdüğünüz yeri durulayabilirsiniz.

 

Cilt lekesi zararlı mıdır?

 

Çoğu cilt lekesi zararsızdır, ancak bazı insanlar kozmetik nedenlerle bu lekeleri tedavi etmek isteyebilirler. Bazı cilt lekeleri, cilt kanseri gibi derhal tıbbi tedavi gerektiren başka bir hastalığın habercisi de olabilir.



Etiketler: