Color Correcting Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltlerdir. Güzelliğe önem veren kadınlar color correcting kullanıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği color correcting sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yöntem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Dilimize “renk düzeltme” olarak çevirebiliriz. Bu uygulamada farklı tonlarda üretilen kapatıcı çeşitleri kullanılarak cildin tonu eşitleniyor. Color correcting makyajın temelinde farklılıklara özel renkler kullanarak cildi tek bir tonda buluşturma fikri yatıyor. Renk eşitleyici bu makyaj uygulamasında ten tonlarının dışına çıkan renklerdeki kapatıcılar ile kapatılır. Her birinin kendine özel görevi olan bu tonlar, lekeler üzerinde nötrleyici bir etki yaratıyor. 

 

Color correcting ne işe yarar?

 

Color correcting, renkli kapatıcı çeşitleri ile yapılan bu uygulama sayesinde cilt lekeleri kusursuz bir şekilde gizlenebiliyor. Cilt tonu eşitleyici bu makyaj özellikle yüzünde birden fazla leke çeşidi olanlar için en uygunudur. Bölgesel çözümler sunan renkli kapatıcılar sayesinde her iz kısa sürede örtülebiliyor.
Color correcting seni yüzündeki lekeleri kapatmaya çalışırken kat kat fondöten ve concealer uygulamaktan da kurtarıyor. Minik sivilce lekeleri tek kat fondöten ile kapanırken günün yorgunluğunu yansıtan mor halkalardan kurtulmak o kadar kolay olmayabiliyor. İşte bu noktada devreye color correcting giriyor.

 

Color correcting için renkli kapatıcılar nelerdir?

 

Lekenin rengini nötrleyen bir ton kullanılmalıdır. Zıt renkleri birbirine karıştırıp minik bir illüzyon yapıyoruz da denebilir. Her rengin bir nötrleyicisi var. Color correcting için 4 ana ton kullanılıyor. Yeşil, mor, turuncu ve sarı. Bunların alt ve üst tonları da tercih edilebilir. 
-Yeşil kapatıcı
Yeşilin karşıtı kırmızı. Yani yeşil ile kırmızı bir araya geldiğinde birbirini nötrlüyor ve iki renk de görünmez oluyor. Bu özelliği sayesinde yeşil kapatıcılar yüzdeki kızarıklıkları gizlemeye yardımcı oluyor. Geniş alana yayılmış kırmızı bazlı sivilce lekeleri, cilt problemlerinden kaynaklanan kızarıklıklar yeşil kapatıcı ile silinebiliyor.
-Mor kapatıcı
Mor, sarıyı örten bir ton. Eğer yüzünde sarı ve solgun görünen noktalar varsa bu bölgeleri mor kapatıcı ile gizleyebilirsin. Bu sayede daha canlı ve aydınlık bir tene sahip olabilirsin.
-Sarı kapatıcı
Sarı kapatıcı da morlukları gizlemek için ideal. Göz altlarındaki mor ve mavi yorgunluk izlerini sarı renkli kapatıcılar kullanarak mükemmel bir şekilde örtebilirsin.
-Turuncu kapatıcı
Turuncu kapatıcılar da esmer tenlerde oluşan renk dalgalanmalarını ve koyu halkaları nötrlemek için kullanılır. Ama açık tenliler turuncu kapatıcılardan kesinlikle uzak durmalıdır.

 

Color correcting nasıl yapılır?

 

Cildindeki renk düzensizliklerini tespit edip uygun ürünü bulduktan sonra izlemen gereken yollar vardır. Nötrleyici özelliğini kullanacağın renkli kapatıcıdan biraz al ve örtmek istediğin lekenin üzerine sür. Sonrasında parmak uçların ya da bir kapatıcı fırçası yardımıyla ürünü cildine düzgünce yedir. Göz altlarındaki morlukları kapatmak ve daha aydınlık bir duruş elde etmek için biraz daha geniş bir alana ürün uygulayabilirsin. Bunun için göz altlarına kapatıcı ile ters bir üçgen çizmen yeterlidir.



Etiketler: