Cuma'ya Gidiyoruz Ama Dedikodu Ve Fesatlık Yapıyoruz Yazık!

Türk toplumu olarak mütedeyyin denen yapıdayız çoğunluğumuz. Fakat o şekilde yetiştirilmemize rağmen çok kez hata dışı konuşmalar yapıyoruz. İnsanlar hakkında kötü düşünüp kötü sözler söyleyip insanları kırıyoruz ve dini yanlış lanse ediyoruz. İnsanlara topluluğa çocuklarımıza yazık!

 

Türk toplumu olarak mütedeyyin denen yapıdayız çoğunluğumuz. Fakat o şekilde yetiştirilmemize rağmen çok kez hata dışı konuşmalar yapıyoruz. İnsanlar hakkında kötü düşünüp kötü sözler söyleyip insanları kırıyoruz ve dini yanlış lanse ediyoruz. İnsanlara topluluğa çocuklarımıza yazık! Neden biliyor musunuz? Onca çocuk bizler aileler yüzünden dinden soğuyor. Benim güzel dinim böyle değil! Korkunç değil! Hoşgörü dini o kadar güzel anlatılmış ki kutsal kitapta. Herşey o kadar açık ki ama insanlarımız anlamak yerine kendi topluluklarındaki geleneksel yapıdan ilerliyor. Bu yanlış!

 

cuma ya gidiyoruz ama dedikodu yapiyoruz yapmayin

 

Misal gelenek için başörtü takılıyor köylerde. Bir de din amaçlı takılan başörtüsü var. Bu örneği neden verdim? Herkes doğru mu?,  Herkes aynı mı? değil bak! Allah onu da kabul ediyor; beni de. Çocuklarınıza yıllarca çarpılırsın, aman Allah seni kahreder, lanetler yapmayın. Sevgili aileler “z kuşağını” siz sadece Müge Anlı’dakiler gibi görüp güvenmeseniz de “z kuşağı” zeki kültürlü özünde hepsi değil ama öyle.

 

Misal bu metni bi “z kuşağı" olarak yazıyorum. Çekinmeden etmeden yorulmadan çünkü doğrumu savunuyorum bunu yazarken Cuma’daydım ve dedim ki bu metni haberi yazmalıyım ya Cuma'ya geliyoruz ama kendimizi bir an sorgulamıyoruz. Dedikodu yapıyoruz, kavga çıkarıyoruz, yapmayın! Güzel kardeşlerim yapmayın!

 

Yazan: Efecin (Furkan Efe Cin) 



Etiketler: