Dolgun Görünen Dudaklara Sahip Olmak İçin Makyaj Hileleri

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de dudaktır. Güzelliğe önem veren kadınlar dolgun dudak tercih ediyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği dolgun dudak sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? İşte cevabı haberimizde...

 

Peeling: Dudaklar, yüzümüzde en çok kurumaya meyilli bölgedir ve peeling yapmadığımız zaman pul pul durur. Önce dudakların üzerindeki ölü deriden kurtulmak için, şekerli bir peeling ya da suyla ıslatılmış yumuşak uçlu bir diş fırçası ile peeling yapmalısın. Dairesel hareketlerle dudağına masaj yaparak dudağının üzerindeki kabuklanmış ölü deriyi temizleyebilir ve dudaklarını "dolgun dudak makyajı" yapmaya hazırlayabilirsin. Dudaklarına peeling yaparken kan dolaşımını da hızlandırmış olursun. Dudakların doğal bir pembeliğe kavuşur ve dudaklarına hafif bir dolgunluk gelir. Bu etki geçicidir ama her gün düzenli olarak yaparsan, özellikle kış aylarında dudaklarının kurumasının önüne geçebilirsin. 

 

Nemlendirme: Kusursuz bir makyajın ilk adımı nemlendirmedir. Önce makyaj yapacağın bölgeyi kirden ve yağdan arındırmalı, sonra da nemlendirmelisin. Dudaklarına peeling yaptıktan sonra renksiz bir lip balm ya da dudak bakım kremi ile dudaklarını nemlendirerek makyaja hazırlamalısın. 


Nötrleme: Dudak makyajı hileleri arasında ilk sırada dudağın doğal çizgisini yok etmek var. Cildinle aynı tonda bir kapatıcıyı dudaklarının üzerine ince bir tabaka halinde sürmelisin ve bütün dudak çizgini kapatmalısın. Bu işlem, sana yeni dudak çizgini çizebileceğin daha geniş bir zemin hazırlar ve de rujunun daha uzun süre kalıcı olmasına yardımcı olur.

 

Kontürleme: Klasik kontür işlemi sırasında elmacık kemiklerinin altına koyu tonda bir kontür yaparak bu bölgeyi öne çıkardığın gibi, dudaklarına da kontür yaparak onları daha dolgun ve büyük gösterebilirsin. Bunun için içinde kızıllık ve turunculuk olmayan soğuk alt tonlu bir bronzer almalısın. Yüzünde kullandığın herhangi bir krem ya da toz bronzer seçebilirsin. Üst dudağının üzerine, burun ile dudak arasında kalan bölgeye ve alt dudağının doğal kıvrımının tam altına hafif bir kontür uygula ve sınırları tamamen kaybolacak şekilde dağıt. Bu işlem, dudağının etrafına doğal bir gölge efekti vererek dudakların sanki daha şişkinmiş gibi durmasını sağlar. 

 

Aydınlatma: Kontür işleminde olduğu gibi, aydınlatma işlemini de dudaklarına uygulayabilirsin. Yüz kontüründeki temel prensipler burada da geçerlidir. Yüzün ve dudakların en yüksek bölgelerine aydınlatıcı sürülür. Üst dudağının sivri noktalarına krem ya da toz bir aydınlatıcı uygularsan bu, dudaklarının daha kalkık ve büyük görünmesine yardımcı olur. Kontürünü dağıttığın gibi, aydınlatıcını da iyice dağıtarak dudakların güneşin altında doğal bir şekilde parlıyormuş izlenimi vermelisin. 

 

Dudak çizgisi çizme: Önce kullanacağın rujun rengine uygun bir dudak kalemi seçmelisin. Başlangıçta doğal dudak rengine yakın, nude tonlarda bir ruj seçerek dolgun dudak makyajı yapmaya başlamalısın. Bu yöntemi birkaç kez denedikten sonra daha koyu renklerle deneme yapabilirsin. Dudaklarının hafif dışına çıkarak doğal dudak çizginin biraz üzerinden dudak kalemi ile dudağını çerçevelemen gerekiyor. Dudak kalemin, rujun renginden bir ton koyu olursa dudağını daha da büyük gösterebilirsin. Dudak kalemini sürdükten sonra parmağının ucuyla ya da bir fırçayla hafifçe dağıtırsan, daha doğal bir görünüm elde edersin. 

 

Ruj ile boyutlandırma: Rujunu her zamanki gibi çerçevenin içine uygulamalısın. Nude tonda rujların hem uygulaması daha kolaydır hem de dudakları koyu renkli rujlardan daha dolgun gösterir. Aynı renklerde biri açık, biri koyu renkli iki farklı ruj kullanarak dudak kontürü yapabilirsin. Uyguladığın rujdan birkaç ton açık bir başka bir ruju dudaklarının ortasına sürüp parmağınla hafifçe dağıtırsan, dudaklarının dış kenarları daha koyu renkli olacağı için, daha dolgun ve büyük dudakların varmış gibi durur. 

 

Parlatıcı: Rujunu uyguladıktan sonra şeffaf bir dudak parlatıcısı ile rujun üzerinden geçerek son dokunuşu yapmalısın. Dolgunlaştırıcı etkisi olmayan lipglosslar da dudaklarını dolgun gösterir, ama bu dolgunlaştırıcı lipglossların içerisinde, nane veya tarçın gibi dudağı doğal olarak daha büyük göstermeye yardımcı olan maddeler vardır. Rujun üzerine uygulanabildiği gibi, tek başına kullanıldığında da dudaklarını daha büyük göstermeye yardımcı olur. 

 

Sabitleme: Sabitleyici bir makyaj spreyini 20-30 cm uzaktan hafifçe yüzüne sıkarak dudak makyajını sabitleyebilirsin. Günlük makyajında belki bu işlemi yapmayı tercih etmeyebilirsin, ama özel bir günde yapacağın makyajda ya da gece makyajlarında mutlaka makyaj sabitleme spreyi kullanmalısın.

 



Etiketler: