Domuz Gribinin Normal Gripten Farkı Nedir?

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle adından sık sık söz ettiren ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda domuz gribinin normal gripten farkları konusunda detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle adından sık sık söz ettiren ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda domuz gribinin normal gripten farkları konusunda detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda domuz gribinin normal gripten farkları konusunda detaylı bilgiler verdi.

 

Domuz gribi ile normal grip arasındaki farklar nelerdir?

 

A tipi influenza virüsü olarak da bilinen H1N1 virüsü halk arasında domuz gribi olarak bilinir. Domuz gribi denmesinin nedeni domuzlar arasında görülen bir grip virüsüne benzemesi yüzündendir. Bu yeni virüs insan, domuz ve kuş virüslerinin bir karışımıdır. Yayınladığı videosunda bu iki grip türünün farkları konusunda konuşan ünlü sosyal medya fenomeni bu konuda detaylı bilgiler verdi. 

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.