Ekler Nasıl Yapılır? İdil Yazar'dan Pastane Usülü Çikolatalı Ekler Tarifi!

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda pastane usülü çikolatalı ekler tarifiyle ilgili detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda pastane usülü çikolatalı ekler tarifiyle ilgili detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda pastane usülü çikolatalı ekler tarifiyle ilgili detaylı bilgiler verdi.

 

İşte çikolatalı ekler için gereken malzemeler; 

 

Ekler için Malzemeler:

 

125 ml Su

125 ml Süt

112 gram Tereyağı

5 gram Tuz

175 gram Un

5 Yumurta

200 gram Krema

150 gram Bitter Çikolata

150 gram Ruby Çikolata

 

Pastacı Kreması:

 

500 ml Süt

1 çay kaşığı Vanilya Özütü

6 Yumurta Sarısı

Portakal Kabuğu Rendesi

150 gram Şeker

100 gram Un

80 gram Tereyağı

 

Ekler Adımlar:

Su, süt, tereyağı ve tuzu tencereye alın, kaynama noktasına getirin. Unu ekleyin tahta kaşıkla karıştırarak, 1 dakika daha pişirin ve soğuması için başka kaseye alın. Hamurun içine bir yandan çırparak teker teker yumurtaları ekleyin. Yuvarlak uçlu bir sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye 1 parmak kalınlığında uzun olarak sıkın. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

 

Pastacı Kreması Adımlar:

 

Süt ve vanilyayı kaynama noktasına getirin ve altını kapatın. Yumurta sarıları, portakal kabuğu rendesi ve toz şekeri rengi açılana kadar çırpın. Unu, yumurta ve şekere ekleyip, spatula ile karıştırın. Sıcak sütten birazını yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyerek temperleyin ve yumurtalı karışımı süte ekleyin. Kısık ateşte kıvam alana kadar çırparak pişirin ve soğuk tereyağını ekleyip karıştırın. Hızlıca soğuması için başka kaba alın.  Pastacı kremasını dar uçlu bir sıkma torbasına alın. Eklerin arasını kesip pastacı kremasıyla doldurun. İçini krema ile doldurduğunuz eklerin yarısını eritilmiş bitter yarısını da eritilmiş ruby ile ile servis edin.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.